InScience Film Festival

Stage Programma- maker Talks

Wil jij ervaring opdoen bij hét internationale festival voor de wetenschapsfilm? Dat kan, want InScience zoekt per direct een stagiair(e) Programmamaker Talks.

Over de functie

Als stagiair programmamaker assisteer je bij het gespreksprogramma rondom de films; je leert welke vragen te stellen voor een goed programma; je schrijft wetenschappers en filmmakers aan en nodigt ze uit voor het festival; je denkt na over creatieve manieren om het publiek niet alleen te laten luisteren, maar mee te laten doen en wetenschap te laten beleven; je zorgt ervoor dat het lezingenprogramma van InScience soepel verloopt en aansprekend is voor het publiek; je assisteert de coördinator van jouw afdeling.

Stagiair(e)s staan bij InScience midden in de organisatie. Je draait mee in een klein team, leert van binnenuit hoe een filmfestival georganiseerd wordt en ontmoet mensen uit het hele veld.

De stageperiode loopt van juni t/m november 2020 en duurt minimaal drie maanden. De omvang is 16-24 uur per week. In de twee weken voor het festival werk je fulltime en tijdens het festival ben je alle dagen beschikbaar. Overleg over periode en omvang is mogelijk. Je krijgt een vergoeding van € 100 tot € 150 per maand, afhankelijk van je ervaring.

Profiel

  • Je studeert/bent net afgestudeerd aan een HBO- of WO-opleiding;
  • Je begrip van de Nederlandse en Engelse taal is uitstekend (zowel mondeling als in schrift);
  • Je bent creatief, zorgvuldig, stressbestendig en voert zonder problemen telefoongesprekken met sprekers die je uitnodigt voor het festival;
  • Je hebt een goede basiskennis van verschillende wetenschappelijke disciplines en bent maatschappelijk breed geïnteresseerd;
  • Je werkt gestructureerd, secuur en kunt overzicht bewaren;
  • Je bent zelfstandig en kunt daarnaast goed in teamverband werken;
  • Wonen in de omgeving Nijmegen is een pré.

Over InScience

InScience is hét Nederlands filmfestival voor de wetenschapsfilm. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen, internationale topwetenschappers die de nieuwste inzichten delen, filmmakers die vertellen over hun werk, interactieve programma’s waarbij bezoekers zelf in de schoenen van een wetenschapper staan en een uitgebreid educatieprogramma.

Het diverse filmprogramma, een omvangrijk festivalpubliek en meer dan 200 nationale en internationale wetenschappers en filmprofessionals, regisseurs en filmproducenten veranderen Nijmegen tijdens InScience in een ontmoetingsplaats voor wetenschap, film en maatschappij. Nu werken we aan een hybride (zowel online als offline) versie voor de zevende editie van 10 t/m 14 november 2021.

Solliciteer

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatie (inclusief CV) naar info@insciencefestival.nl. Voor meer informatie over de vacature, bel naar 06-55532623.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.