InScience Film Festival

Stage Online Communicatie & Redactie

Wil jij ervaring opdoen bij hét internationale festival voor de wetenschapsfilm? Dat kan, want InScience zoekt per direct een stagiair(e) Online Communicatie & Redactie.

Over de functie

Als stagiair(e) online communicatie & redactie assisteer je de coördinator en online marketeer van jouw afdeling. Je richt je op het schrijven van pr-teksten en benadert pers en media; je creëert content voor de website en voor social media, denkt mee over een online marketingstrategie en verzorgt de nieuwsverspreiding via onze online kanalen. Samen met de coördinator denk je na over activatie- projecten en campagnes en help je mee bij de uitvoer. Daarnaast biedt je ondersteuning bij sales activiteiten, ben je redactioneel betrokken bij de productie van de festivalkrant en coördineer je het publieksonderzoek.

Stagiair(e)s staan bij InScience midden in de organisatie. En je maakt van dichtbij mee hoe we in deze uitdagende tijd ons festival transformeren binnen de Corona-kaders. Je draait mee in een klein team, leert van binnenuit hoe een filmfestival wordt georganiseerd en ontmoet mensen uit het hele veld.

Je kunt per direct beginnen. Omvang 24 tot 32 uur per week. Overleg over periode en omvang is mogelijk.

Profiel

  • Je studeert / bent net afgestudeerd aan een communicatie/marketing/media gerelateerde HBO of WO opleiding;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend (zowel mondeling als in schrift);
  • Je bent een creatieve schrijver;
  • Je weet een boodschap of nieuwsfeit om te zetten in een pakkende, informerende tekst die past bij de juiste doelgroep;
  • Je weet alle ins & outs van Social media;
  • Je werkt gestructureerd, secuur en kunt overzicht bewaren;
  • Je bent zelfstandig en kunt daarnaast goed in teamverband werken;
  • Je hebt ervaring met Photoshop en InDesign (geen vereiste, wel een pré);
  • Wonen in de omgeving Nijmegen is een pré;

Over InScience

InScience – International Science Film Festival Nijmegen is een van de grootste wetenschapsfilmfestivals in Europa. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen, internationale topwetenschappers die hun nieuwste inzichten delen, interactieve programma’s waarbij bezoekers zelf kunnen participeren in wetenschappelijk onderzoek en een uitgebreid educatieprogramma.

Het diverse filmprogramma, de aanwezigheid van een omvangrijk festivalpubliek en meer dan 200 nationale en internationale wetenschappers en filmprofessionals veranderen Nijmegen tijdens InScience – International Science Film Festival Nijmegen in een ontmoetingsplaats voor wetenschap en film. Nu werken we aan een creatieve (COVID-19-proof) versie van de zevende editie, van 10 t/m 14 november 2020 in LUX Nijmegen.

Solliciteer!

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatie (inclusief CV) naar ariela@insciencefestival.nl. Voor meer informatie over de vacature, bel naar 06-46833426.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.