InScience Film Festival

Science Filmclub

InScience en NEMO Kennislink hebben de handen ineen geslagen met de online Science Filmclub: iedere eerste woensdag van de maand komen we om 19:30 online bijeen om samen een wetenschapsfilm te bekijken en deze met onderzoekers en elkaar te bespreken. De moderatie is in handen van NEMO Kennislink-redacteuren Anne van Kessel en Esther Thole. Deelname aan het online programma is gratis, maar aanmelding vereist.

Woensdag 1 december - Let There Be Light

Is kernfusie ‘De Heilige Graal’ in de zoektocht naar veilige, schone en eeuwige energie? In Zuid-Frankrijk werkt een team van internationale wetenschappers aan een revolutionaire machine: een kernreactor die energie zal genereren door middel van kernfusie. De ultieme oplossing voor alles… maar ook onvindbaar? Een verhaal over hoe toegewijde wetenschappers een ster op aarde willen nabouwen. De beste kans die we hebben op echt groene onuitputtelijke energie of een slechte gok?

Na de film gaan we in gesprek met Marco de Baar, directeur van de Dutch Institute For Fundamental Energy Research. En Sven Korving, onderzoeker aan de TU Eindhoven, belt in vanaf ITER – de grote kernfusie-testcentrale die centraal staat in de documentaire. Hoe ver zijn we nu met kernfusie? Gaat het alle dromen waarmaken? Is dit ambitieuze project de grote publieke investeringen wel waard?

Let There Be Light – Woensdag 1 december, online vanaf 19:30 – Engels gesproken – geschikt voor alle leeftijden

Word lid van de Science Filmclub

Op de hoogte blijven? Word lid van de Science Filmclub en ontvang e-mailupdates over het programma.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.