InScience Film Festival

Science Filmclub

InScience en NEMO Kennislink zijn gestart met de online Science Filmclub: iedere eerste woensdag van de maand komen we om 19:30 online bijeen om samen een wetenschapsfilm te bekijken en deze met onderzoekers en elkaar te bespreken. De moderatie is in handen van NEMO Kennislink-redacteuren Anne van Kessel en Esther Thole. Deelname aan het online programma is gratis, maar aanmelding vereist.

Woensdag 7 juli: Most Likely to Succeed

Zijn onze educatiesystemen toe aan radicale vernieuwing? En hoe moet deze verandering dan vorm krijgen? In Most Likely to Succeed (Greg Whiteley, 2015) wordt het Amerikaanse onderwijssysteem vanuit een historisch perspectief onder de loep genomen. Aan de hand van voorbeelden van onorthodoxe onderwijsvormen breekt deze prikkelende documentaire het debat open over hedendaags onderwijs. Is het huidige leermodel nog wel van deze tijd?

Na de film gaan we in gesprek met elkaar en twee gasten over onderwijs in Nederland. Moet het Nederlandse educuatiesysteem op de schop? Zo ja, hoe dan? En zijn er al succesformules aan te wijzen? Meer informatie over de sprekers volgt binnenkort.

Eerdere edities

Klik op onderstaande links om meer te lezen over eerdere edities van de Science Filmclub:

Word lid van de Science Filmclub

Op de hoogte blijven? Word lid van de Science Filmclub en ontvang e-mailupdates over het programma.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.