InScience Film Festival

Science Filmclub

InScience en NEMO Kennislink zijn gestart met de online Science Filmclub: iedere eerste woensdag van de maand komen we om 19:30 online bijeen om samen een wetenschapsfilm te bekijken en deze met onderzoekers en elkaar te bespreken. De moderatie is in handen van NEMO Kennislink-redacteuren Anne van Kessel en Esther Thole. Deelname aan het online programma is gratis, maar aanmelding vereist.

Woensdag 7 juli: Most Likely to Succeed

Zijn onze educatiesystemen toe aan radicale vernieuwing? En hoe moet deze verandering dan vorm krijgen? In Most Likely to Succeed (Greg Whiteley, 2015) wordt het Amerikaanse onderwijssysteem vanuit een historisch perspectief onder de loep genomen. Aan de hand van voorbeelden van onorthodoxe onderwijsvormen breekt deze prikkelende documentaire het debat open over hedendaags onderwijs. Is het huidige leermodel nog wel van deze tijd?

Onderwijs in Nederland

Na de film gaan we de dialoog aan over onderwijs in Nederland. Moet het Nederlandse educatiesysteem op de schop? Zijn ook wij te veel gefocust op het behalen van toetsen? En hoe bepaal je wanneer een onderwijsmodel geslaagd is? Dit gesprek voeren we samen met twee experts. Monique Volman is hoogleraar onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. In haar werk richt ze zich op het verbinden van onderzoek en onderwijspraktijk. Harold Bekkering is hoogleraar cognitieve psychologie aan de Radboud Universiteit. Hij schreef het boek ‘De lerende mens’ over de toekomst van onderwijs.

‘Most Likely to Succeed’ – Woensdag 7 juli, online vanaf 19:30 – Geschikt voor alle leeftijden – Engels gesproken en niet (NL) ondertiteld – 86 min – Nagesprek in het Nederlands

Eerdere edities

Klik op onderstaande links om meer te lezen over eerdere edities van de Science Filmclub:

Word lid van de Science Filmclub

Op de hoogte blijven? Word lid van de Science Filmclub en ontvang e-mailupdates over het programma.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.