InScience Film Festival

Projectmedewerker Partnerships & Branding

InScience heeft de ambitie om een laagdrempelig festival te zijn en werkt continu aan de verbreding van het publieksbereik. Daarom zoekt InScience per direct een projectmedewerker Partnerships & Branding. 

Over de functie

Het betreft een zelfstandige functie, waarin je nauw samenwerkt met het Marketing & Communicatie-team en de zakelijk coördinator van het festival. Als projectmedewerker Partnership & Branding werk je aan het vergroten van het bereik en het versterken van het merk InScience. Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor verschillende projecten die je van A tot Z uitvoert. De projecten die jij gaat opzetten en uitvoeren zijn onder andere:

 • Partners & Sponsoring – Door middel van een gerichte samenwerking met organisaties, opleidingen en media poogt InScience het publieksbereik te verbreden. Hierbij horen partners die zich voor langere periode willen verbinden aan InScience.
 • InScience on TourVia satellietfestivals wil InScience haar landelijke zichtbaarheid en impact vergroten. Voor de organisatie van de satellietfestivals wordt samenwerking gezocht met strategische, lokale partners, zoals filmhuizen en diverse afdelingen van Studium Generale.
 • Researched ByWetenschap is urgent en verbindt. InScience geeft daar gehoor aan door de stad en het festival te versmelten door oa. een “Researched by”-actie waardoor de festivalbezoekers niet alleen op het festivalterrein, maar ook in de stad hun weg weten te vinden.
 • InfluencersDoor samen te werken met verschillende makers en influencers (o.a. uit de filmindustrie, Nijmegen en/of de wetenschap), kan InScience haar bereik vergroten en bij een nieuw publiek onder de aandacht komen.
 • Vrienden vanInScience wil bestaande bezoekers extra binden aan het festival door de ontwikkeling van een vriendenkring: De Vrienden van InScience. In aanloop naar InScience 2021 wordt de werving van De Vrienden van InScience geïntensiveerd en geïntegreerd in de campagne voor het festival.

Het betreft een zzp-opdracht die loopt van mei tot december. De uren lopen naar mate het festival dichterbij komt op van 8 tot 32 uur per week. Overleg over periode en omvang is mogelijk.

Profiel

 • Je bent afgestudeerd aan een communicatie/marketing/media gerelateerde HBO of WO opleiding;
 • Je hebt minimaal 1-3 jaar relevante werkervaring;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend (zowel mondeling als in schrift);
 • Je hebt een helikopterview en ben in staat om meerdere projecten tegelijkertijd te managen;
 • Je hebt affiniteit met wetenschap/cultuursector;
 • Je vindt het leuk om partnerschappen op te zetten en deals te maken;
 • Je bent sociaal vaardig, vindingrijk en nieuwsgierig;
 • Je werkt gestructureerd, secuur en kunt overzicht bewaren;
 • Je bent zelfstandig en kunt daarnaast goed in teamverband werken;
 • Wonen in de omgeving Nijmegen is een pré;

Wij bieden

InScience is een jonge, dynamische organisatie met een klein kernteam van enthousiaste en betrokken krachten bij wie er aan ideeën nooit een gebrek is. Er is veel vrijheid om de functie zo in te richten dat het een succes wordt voor iedereen. De organisatie en het kantoor zijn gevestigd in het Festivalhuis, midden in het centrum van Nijmegen. Het betreft een zzp-opdracht die loopt van mei tot december. De uren lopen naar mate het festival dichterbij komt op van 8 tot 32 uur per week. Het tarief hangt af van ervaring en afspraken over het takenpakket.

We onderschrijven onder meer de Code Culturele Diversiteit en vinden het belangrijk dat de organisatie een afspiegeling is van de maatschappij. Mensen die de samenstelling van ons personeel gevarieerder kunnen maken, worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Over InScience

InScience – International Science Film Festival Nijmegen is een van de grootste wetenschapsfilmfestivals in Europa. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen, internationale topwetenschappers die hun nieuwste inzichten delen, interactieve programma’s waarbij bezoekers zelf kunnen participeren in wetenschappelijk onderzoek en een uitgebreid educatieprogramma.

Het diverse filmprogramma, de aanwezigheid van een omvangrijk festivalpubliek en meer dan 200 nationale en internationale wetenschappers en filmprofessionals veranderen Nijmegen tijdens InScience – International Science Film Festival Nijmegen in een ontmoetingsplaats voor wetenschap en film. Nu werken we aan een creatieve (COVID-19-proof) versie van de zevende editie, van 10 t/m 14 november 2020 in LUX Nijmegen.

Solliciteer!

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatie (inclusief CV) naar ariela@insciencefestival.nl. Voor meer informatie over de vacature, bel naar 06-57340780. Reageren kan vóór 11 april 2021.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.