InScience Film Festival

Project 2040

Ben jij docent op een middelbare school en zoek je een leuke activiteit voor jouw 3e jaars havo- of vwo-leerlingen? Geef jij bijvoorbeeld aardrijkskunde, maatschappijleer, onderzoek & ontwerpen of natuur, leven en technologie? En wil jij gratis de film 2040 kijken in jouw klas en erna een inspirerende opdracht doen waarin film en duurzaamheid beide aan bod komen? Lees dan snel verder!  

In samenwerking met Climate Cleanup presenteert InScience dit educatieve pakket rondom de film 2040. Mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland kijk je gratis in de klas naar de film. Met behulp van lesmateriaal bespreek je de film en het thema met de leerlingen en krijg je handvatten om een actieve opdracht te doen. Tijdens deze opdracht denken leerlingen zelf na over klimaatoplossingen voor de school en maken hier een filmpje over.  

2040

De film 2040 (Damon Ganeau, 2019) toont op een realistische en optimistische manier hoe de wereld er over 20 jaar uitziet als we klimaatoplossingen die nu beschikbaar zijn, uitvoeren. Door uit te gaan van oplossingen in plaats van te focussen op problemen werkt de film ontzettend inspirerend en activerend. 

Basispakket

Per gemeente in de Provincie Gelderland mogen we dit pakket een keer gratis aanbieden. Wanneer er meer aanvragen komen uit een gemeente kun je contact opnemen over de opties.  

Meld je nu aan en krijg: 

  • Filmvertoning in de klas;
  • Het boek Drawdown. In het boek staan de 100 meest effectieve oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan;
  • Lesmateriaal om de film voor te bespreken en erop te reflecteren;
  • Een zelf uit te voeren workshop waarbij leerlingen een filmpje maken over een zelf bedachte klimaatoplossing voor de school. 

Extra opties

Er zijn mogelijkheden om het basispakket uit te breiden met extra opties. Hier zijn kosten aan verbonden.  

  • Een inspirerende gastspreker (online of live in de klas) die met leerlingen in gesprek gaat over duurzaamheid: 50 – 250 euro afhankelijk van type spreker;
  • De filmvertoning in een filmhuis bij jullie in de buurt in plaats van in de klas: 500 euro;
  • Een workshopleider op school om de workshop uit te voeren: 400 euro.

 Neem contact op via 2040@insciencefestival.nl voor meer informatie of om een vertoning in te plannen.  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.