InScience Film Festival

Programmamaker Talks

Bij InScience staan ontmoeting en beleving centraal. Daarom organiseren we rondom het filmprogramma discussies, experimenten, lezingen, workshops en performances waarmee we ons publiek onderdompelen in de wereld van wetenschap en cultuur. Dit jaar zetten we nog meer in op verwondering via verrassende ingrepen en vernieuwende gespreksvormen en samenwerkingen. We zijn daarom op zoek naar een creatieve en kritische programmamaker Talks.

Over de functie

Als programmamaker Talks ben je onderdeel van het Talks-team, dat verder bestaat uit de Coördinator Talks en de stagiar(e)(s). In dit kleine en hechte team brainstormen we over de te maken programma’s. We zoeken verbanden tussen de films en actualiteit, maar ook connecties met interessante kunstenaars of onderzoekers die het publiek kunnen verrassen. Vervolgens ga je zelfstandig (maar altijd in goed overleg) aan de slag met je eigen programma’s. Je organiseert deze van A tot Z. Je maakt een opzet, benadert eventuele partners, nodigt sprekers uit, bereidt de inhoud voor met de moderator, schrijft een tekst en stemt met Productie af welke materialen er nodig zijn op het podium.

Werkzaamheden

 • Bedenken van creatieve invalshoeken en vormen voor programma’s bij reeds geselecteerde films
 • Benaderen van en samenwerken met programmapartners
 • Verantwoordelijkheid over je eigen programma’s: zelfstandig sprekers benaderen en inhoud afstemmen met moderatoren
 • Afstemmen met Productie welke techniek en ander materiaal nodig is
 • Schrijven van teksten voor je eigen programma’s
 • Input aanleveren bij Communicatie over eventueel te benaderen doelgroepen voor specifieke programma’s
 • Samenwerken met de rest van team Talks om elkaar te ondersteunen en van feedback te voorzien

Profiel

 • Je hebt 1 tot 3 jaar ervaring als programmamaker – waarbij ervaring vanuit een heel andere hoek juist wordt toegejuicht
 • Je bent creatief en kritisch, met een goede basiskennis van verschillende wetenschappelijke vakgebieden en van wat er speelt in de maatschappij
 • Je hebt bij voorkeur een netwerk in wetenschap en/of cultuur
 • Je onderstreept het belang van inclusiviteit bij het maken van programma’s
 • Je bent flexibel en stressbestendig en kan waar nodig in korte tijd een solide programma neerzetten
 • Je werkt gestructureerd, secuur, en kan overzicht bewaren
 • Je bent zelfstandig, maar kan ook goed in teamverband werken
 • Je hebt hbo- of wo-werk- en denkniveau
 • Je hebt een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal

Wij bieden

InScience is een jonge, dynamische organisatie met een klein kernteam van enthousiaste en betrokken krachten bij wie er aan ideeën nooit een gebrek is. Er is veel vrijheid om de functie zo in te richten dat het een succes wordt voor iedereen. De organisatie en het kantoor zijn gevestigd in het Festivalhuis, midden in het centrum van Nijmegen. Het betreft een zzp-opdracht die loopt van mei tot december voor 40 tot 50 dagen. De uren lopen naar mate het festival dichterbij komt op van 8 tot 32 uur per week. Het tarief hangt af van ervaring en afspraken over het takenpakket.

We onderschrijven onder meer de Code Culturele Diversiteit en vinden het belangrijk dat onze organisatie een afspiegeling is van de maatschappij.

Over InScience

InScience is hét Nederlands filmfestival voor de wetenschapsfilm. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen, internationale topwetenschappers die de nieuwste inzichten delen, filmmakers die vertellen over hun werk, interactieve programma’s waarbij bezoekers zelf in de schoenen van een wetenschapper staan en een uitgebreid educatieprogramma.

Het diverse filmprogramma, een omvangrijk festivalpubliek en meer dan 200 nationale en internationale wetenschappers en filmprofessionals, regisseurs en filmproducenten veranderen Nijmegen tijdens InScience in een ontmoetingsplaats voor wetenschap, film en maatschappij.

Solliciteer!

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een korte motivatie en CV vóór 10 mei 2021 naar kiki@insciencefestival.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Kiki Kolman, kiki@insciencefestival.nl of 06-55532623.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.