InScience Film Festival

Primair Onderwijs

InScience stelt voor basisscholen een speciaal educatieprogramma samen zodat leerlingen met hun klas het festival kunnen bezoeken. Leerlingen kijken een film en duiken de diepte in met een lezing van een wetenschapper. Cultuur en wetenschap komen op inspirerende wijze samen en centraal staat dan ook de impact van wetenschap op de samenleving.

Programma primair onderwijs

Filmprogramma’s 2019

Voor het primair onderwijs biedt InScience elk jaar de keuze uit verschillende filmprogramma’s. Deze zijn geschikt voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Bij de filmprogramma’s wordt in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit, lesmateriaal gemaakt. Met behulp van dit materiaal kunnen docenten aan de slag met onderzoekend leren in de klas. In 2019 zijn Missing Link en Queen without Land geselecteerd. Aanmelden kon tot 16 oktober. Neem contact op als je voor dit jaar nog interesse hebt via educatie@insciencefestival.nl. Het lesmateriaal is hieronder te vinden.


Evert_45

In Evert_45 zien we Evert vloggen over de zoektocht naar zijn broer die ondergedoken is tijdens de tweede wereldoorlog. Een historicus vertelt na afloop meer over de tweede wereldoorlog.
Lengte film: 30 minuten, totale programma 60 minuten


Locatie & kosten van de schoolvoorstellingen:

De schoolvoorstellingen vinden plaats in LUX in Nijmegen, de kosten voor een bezoek aan InScience zijn €2,50 per leerling.

Daarnaast werkt InScience ook samen met Focus in Arnhem, De Gruitpoort in Doetinchem, het Heerenstraattheater in Wageningen, Gigant in Apeldoorn, Forum in Groningen, Concordia in Enschede en Lumiere in Maastricht. Neem contact op over de mogelijkheden voor een vertoning daar via educatie@insciencefestival.nl.


Docentenavond

MeetUp024, Bibliotheek Gelderland Zuid en InScience organiseren samen een docentenavond voor docenten van primair, voortgezet en hoger onderwijs. Centraal staat het festivalthema van 2019: genetische modificatie. Dit is het kunstmatig aanpassen van DNA. Wie bepaalt wat je wel en niet mag aanpassen in het DNA van mensen, planten en dieren? Who is in charge? Praat mee over dit thema tijdens de docentenavond op donderdag 7 november.

Vanaf 18.30 uur zijn docenten PO, VO, HBO en WO welkom in bibliotheek De Mariënburg, Nijmegen. De docentenavond start rond 19.00 uur met een inleiding van Bas Rosier over DNA en genetische modificatie. Daarna volgen in 2 rondes diverse deelsessies over dna, programmeren, klinisch genetische wetenschap en meer. We sluiten gezellig af met een netwerkborrel. Deelname aan een bijeenkomst van MeetUp024 is gratis maar meld je aan voor de docentenavond via deze link.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.