InScience Film Festival

Notice: Undefined index: header in /home/inscience/domains/insciencefestival.nl/public_html/wp-content/themes/presspack/config/helpers.php on line 208

Primair Onderwijs

InScience stelt voor basisscholen een speciaal educatieprogramma samen zodat leerlingen met hun klas het festival kunnen bezoeken. Cultuur en wetenschap komen op inspirerende wijze samen en centraal staat dan ook de impact van wetenschap op de samenleving. Samen met het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit wordt lesmateriaal samengesteld. InScience biedt diverse programma’s aan voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Bekijk het programma en meld jouw klas aan.

Programma primair onderwijs

Voor het primair onderwijs biedt InScience de keuze uit twee filmprogramma’s. Alle programma’s zijn geschikt voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. De tijden en data waarop de voorstellingen plaatsvinden worden bepaald in overleg met de school. Met behulp van het bijgeleverde lesmateriaal, gemaakt in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit, kunnen docenten aan de slag met onderzoekend leren in de klas.

Missing Link 

Missing link vertelt het verhaal van onderzoeker Sir Lionel Frost. Hij speurt de wereld af naar bijzondere diersoorten. Hij komt een kruising tussen een aap en een mens op het spoor, waardoor hij in allerlei avonturen terecht komt. Voorafgaand aan de film deelt een wetenschapper zijn kennis over de thema’s evolutiegeschiedenis en ontdekkingsreizigers. 
 
Taal: Nederlands  
Doelgroep: groep 6, 7 & 8 
Lengte film: 95 minuten, totale programma 120 minuten.  
 
Queen without land 
Queen Without Land is een aangrijpende natuurfilm over de ontmoeting tussen Frost, een vrouwelijke ijsbeer, en een Noorse filmmaker in Spitsbergen. Klimaatverandering, toerisme en de jacht op wilde dieren hebben drastische gevolgen voor het ecosysteem. Met prachtige beelden van het Arctische landschap reflecteert de film op de mens en zijn plek op aarde. Een wetenschapper vertelt na afloop van de film meer over de gevolgen van het smeltende ijs in het Arctisch gebied.
 
Taal: Engels met Nederlandse ondertiteling 
Doelgroep: groep 7 & 8 
Lengte film: 50 minuten, totale programma 90 minuten. 

Locatie & kosten van de schoolvoorstellingen:

Locatie: filmtheater LUX in Nijmegen.
Kosten: €2,50 per leerling, inclusief digitaal lesmateriaal. Per klas mogen 2 leerkrachten gratis mee.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.