InScience Film Festival

Praktische info

Hier vind je informatie over de kaartverkoop, locaties en het programma van InScience. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons dan op info@insciencefestival.nl of bel met +31657340780.

Datum & festivallocaties

Wat is InScience en wanneer vindt het plaats?

InScience is het jaarlijkse wetenschapsfilmfestival in Nijmegen dat plaatsvindt in november. Vijf dagen lang staan de beste wetenschapsfilms op het programma en delen topwetenschappers hun nieuwste inzichten. De vijfde editie vindt plaats van 6 tot en met 10 november 2019.

Waar vindt InScience plaats?

Filmhuis LUX is de hoofdlocatie van het festival. Meerdere filmzalen worden gebruikt om het filmprogramma te vertonen. Het café en de kassa van LUX zijn de centrale ontmoetings- en informatiepunten van het festival.

Verschillende programmaonderdelen vinden plaats buiten LUX, zoals Bibliotheek de Mariënburg en de Mariënburgkapel. Deze locaties zijn op loopafstand van LUX.

  • LUX Nijmegen, Mariënburg 38-39
  • Synthonzaal – LUX Nijmegen, Mariënburg 38-39
  • Huis van de Nijmeegse Geschiedenis – Mariënburgkapel, Mariënburg 26
  • Bibliotheek Gelderland-Zuid, Mariënburg 29

Kaartverkoop

Waar kan ik tickets kopen?

Tickets zijn vanaf 17 oktober online te koop via deze website of vanaf 6 november aan de kassa van LUX. Cineville pashouders kunnen online kaarten reserveren.

Hoe koop ik online tickets?

Vanuit het programma-overzicht op deze website kun je tickets kopen voor losse films, talks en andere programmaonderdelen. Je kunt meerdere tickets in je online winkelwagen stoppen, zodat je ze in één keer kunt afrekenen. Het programma-overzicht staat vanaf 17 oktober online.

Moet ik een account aanmaken om online tickets te kopen?

Wij maken gebruik van het online kassasysteem van LUX. Heb je hier al een account, dan kun je deze gebruiken. Heb je niet eerder online tickets gekocht bij ons of bij LUX, dan is het nodig dat je een nieuw account aanmaakt.

Heb ik een ticket nodig voor gratis toegankelijke programma's?

Voor enkele gratis programma’s heb je een ticket nodig om de zaal in te kunnen. Bij deze programma’s vind je de button ‘reserveren’. Via deze button kun je een gratis ticket reserveren.

Wat is de InScience strippenkaart?

Met de InScience strippenkaart heb je recht op drie tickets tegen een scherp tarief van € 20.-. Je kiest zelf welke programma’s je bezoekt en je bent niet gebonden aan een vaste festivaldag. Per programma kun je maximaal één ticket kopen met de strippenkaart. De strippenkaart bestel je hier.

Hoe koop ik de InScience strippenkaart?

Je kunt de strippenkaart op twee manieren kopen:

  • Offline, aan de kassa van LUX. Dit is een papieren strippenkaart. Deze variant is alleen te koop aan de kassa van LUX en kan alleen gebruikt worden om aan de kassa tickets af te halen. Op het aantal offline strippenkaarten zit geen limiet.
  • Online, via de website. Per account kan maximaal één online InScience strippenkaart worden gekocht, via deze link. Je koopt eerst de strippenkaart met je InScience/LUX account en rekent de pas af. Vervolgens kun je drie voorstellingen bestellen voor € 0.-. Je kunt pas weer tickets tegen een regulier tarief bestellen nadat je de drie tickets met de strippenkaart hebt besteld.

Welke soorten tickets kan ik kopen?

Voor alle programma’s zijn losse tickets te koop. InScience biedt ook een strippenkaart aan, waarmee je drie programma’s naar keuze kunt bezoeken. InScience accepteert CJP-/Studenten-/en Cinevillepassen.  De Cinevillepas is alleen online te bestellen via de website van Cineville. Heb je een kaartje besteld met Cinevillepas? Dan moet je nog langs de kassa van LUX om jouw pas te scannen. 30 minuten voor aanvang van de voorstelling worden tickets van niet gescande Cinevillepassen automatisch geannuleerd.

Films, zalen en het programma

Zijn de films Nederlands ondertiteld?

Alle films zijn Engelstalig gesproken of Engels ondertiteld. Dit is omdat wij een internationaal filmfestival zijn, en ook een internationaal publiek bedienen. Bij het desbetreffende programma staat de voertaal en of er wel of geen ondertiteling bij is.

Zijn de talks in het Nederlands?

De talks zijn in het Nederlands of in het Engels. Als een talk in het Engels is, staat dit expliciet vermeld in de beschrijving van het programma-onderdeel.

Kan ik tijdens een programma van zaal wisselen?

Nee, dat hebben wij liever niet. 1 ticket is geldig voor 1 programma, en tussendoor wisselen van zaal is niet mogelijk.

Kan ik ook met mijn rolstoel in alle filmzalen terecht?

LUX is goed toegankelijk met een rolstoel en in filmzalen is hiervoor een aantal plaatsen gereserveerd. LUX 7/Synthonzaal heeft geen rolstoelplaatsen. Omdat wij de rolstoelplaatsen in de zalen moeten inrichten is het fijn als je van tevoren telefonisch reserveert via de kassa van LUX, op het nummer 024 – 3816859. Reserveren kan vanaf woensdag 6 november.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.