InScience Film Festival

InScience On Tour

Filmfestival InScience vindt elk voorjaar plaats in Nijmegen. Daarnaast gaat InScience op tour door het hele land met de beste films van de afgelopen festivaleditie. Ook deze programma’s zijn een unieke ervaring door de aanvullende Talks, en worden georganiseerd in samenwerking met universiteiten, hogescholen en lokale bioscopen. Zo is InScience altijd bij jou in de buurt te beleven!

InScience on Tour 2024

Dit jaar vindt InScience On Tour plaats van 30 september tot en met 6 oktober 2024. De deelnemende filmhuizen zijn:

Maastricht: Lumière
Wageningen: Heerenstraat
Amsterdam: Kriterion
Groningen: Forum
Arnhem: Focus
Apeldoorn: GIGANT

Lijkt het je leuk om als filmtheater/culturele instelling onderdeel te worden van InScience On Tour 2024? Neem dan contact op met thomas@insciencefestival.nl.

InScience on Tour 2023

Van 16 t/m 19 maart 2023 vertoonde filmfestival InScience in Nijmegen 55 van de meest indrukwekkende wetenschapsfilms die er op dat moment waren. De achtste editie van het festival stond in het teken van het experiment. Dertien films werden voor het eerst in Nederland vertoond, waaronder de nieuwste film van Werner Herzog.

In het festivalprogramma van InScience worden actuele uitdagingen levensgroot belicht, van klimaatcrisis tot viruspandemie en van trauma tot transfobie. Het zijn films waar ook oplossingen in worden onderzocht, zoals rewilding, neurotechnologie, massavaccins en grensverleggende medische wetenschap. Films die vragen stellen. Films die verwondering vieren.

In 2023 ging InScience weer op tour door Nederland. Ervaar the best of the fest door het hele land!

InScience on Tour 2021

Hieronder vind je, op alfabetische volgorde, alle steden waar InScience On Tour edities plaatsvonden in 2021. InScience On Tour in vond plaats tussen 15 november en 11 december 2021.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.