InScience Film Festival

On Tour ’23: Maastricht

In 2023 vertoonde filmfestival InScience in Nijmegen 55 van de meest indrukwekkende wetenschapsfilms die er op dat moment waren. In het festivalprogramma worden actuele uitdagingen levensgroot belicht, van klimaatcrisis tot viruspandemie en van trauma tot transfobie. Het zijn films waar ook oplossingen in worden onderzocht, zoals rewilding, neurotechnologie, massavaccins en grensverleggende medische wetenschap. Films die vragen stellen. Films die verwondering vieren.

In 2023 gaat InScience weer op tour door Nederland. Ervaar the best of the fest door het hele land!

In Lumière in Maastricht kijk je dit jaar The Human Trial. De vertoning wordt ingeleid door een expert en na afloop van de film is er gelegenheid tot discussie.

The Human Trial (13 november)

The Human Trial toont hoeveel bloed, zweet en tranen er schuilgaan achter wetenschappelijk onderzoek. De documentaire volgt een baanbrekende klinische studie om een remedie voor diabetes te vinden en verweeft de aangrijpende verhalen van patiënten met de gepassioneerde zoektocht van wetenschappers naar een medische doorbraak. In 2016 was een van de makers op InScience om een fragment uit deze film te tonen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.