InScience Film Festival

On Tour ’23: Leiden

In 2023 vertoonde filmfestival InScience in Nijmegen 55 van de meest indrukwekkende wetenschapsfilms die er op dat moment waren. In het festivalprogramma worden actuele uitdagingen levensgroot belicht, van klimaatcrisis tot viruspandemie en van trauma tot transfobie. Het zijn films waar ook oplossingen in worden onderzocht, zoals rewilding, neurotechnologie, massavaccins en grensverleggende medische wetenschap. Films die vragen stellen. Films die verwondering vieren.

In 2023 gaat InScience weer op tour door Nederland. Ervaar the best of the fest door het hele land!

16 november: My Garden of a Thousand Bees

In Kijkhuis Leiden kijk je dit jaar My garden of a thousand bees. De vertoning wordt ingeleid door een expert en na afloop van de film is er gelegenheid tot discussie.

My Garden of a Thousand Bees

Maar liefst zestig soorten bijen blijken er te wonen, gewoon in zijn achtertuin. Daar komt Martin Dohrn normaal gesproken niet zo vaak, omdat hij al ruim twintig jaar de wereld bereist als bekroond maker van natuurfilms. Tot hij plotseling aan huis gekluisterd is door de lockdown. Minutieus toont hij in adembenemende beelden de verbazingwekkende wereld van de bijen, waarbij hij zelfs een hechte band krijgt met één enkele bij.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.