InScience Film Festival

On Tour ’23: Breda

In 2023 vertoonde filmfestival InScience in Nijmegen 55 van de meest indrukwekkende wetenschapsfilms die er op dat moment waren. In het festivalprogramma worden actuele uitdagingen levensgroot belicht, van klimaatcrisis tot viruspandemie en van trauma tot transfobie. Het zijn films waar ook oplossingen in worden onderzocht, zoals rewilding, neurotechnologie, massavaccins en grensverleggende medische wetenschap. Films die vragen stellen. Films die verwondering vieren.

In 2023 gaat InScience weer op tour door Nederland. Ervaar the best of the fest door het hele land!

In Chassé Theater Breda kijk je dit jaar Into the Ice. De vertoning wordt ingeleid door een expert en na afloop van de film is er gelegenheid tot discussie.

29 & 30 december: Into the Ice

Into the Ice neemt je mee naar de loopgraven van de klimaatcrisis: de permafrost van Groenland. Het ijs smelt hier in hoog tempo, waardoor de zeespiegel enorm zal stijgen en de gevolgen voor onze planeet niet te overzien zijn. In het kielzog van onvervaarde glaciologen daal je tientallen meters diep het ijs in, voor een unieke reis naar het smeltende hart van de klimaatverandering.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.