InScience Film Festival

We maken nóg 3 films bekend!

Duik diep in de wereld van wetenschap en verken de toekomst met films die je meenemen naar het diepst van je brein, je laten zoeken naar de kern van ons menszijn en je onderdompelen in wonderlijke ecosystemen! Dit zijn de nieuwe titels van InScience 2021:

Solutions

Pernille Rose Gronkjaer / Documentaire / DK / 2021 / 111 min / Nederlandse première

10 dagen. Zo lang heeft een groep van ’s werelds meest vooraanstaande wetenschappers en ondernemers om oplossingen voor alle wereldproblemen aan elkaar te presenteren en verder te ontwikkelen. Geïsoleerd in het befaamde Santa Fe Instituut in New Mexico zetten zij zich voor de grootste uitdaging die er is, geleid door slechts één kernwoord: optimisme.  

Cured

Patrick Sammon & Bennett Singer / Documentaire / VS / 2020 / 80 min

Het is bijna niet voor te stellen, maar tot 1973 classificeerden artsen elk queer persoon als geestesziek. Cured neemt je mee in de campagne die leidde tot een cruciaal moment in de strijd voor LGBT-gelijkheid: het besluit van de American Psychiatric Association om homoseksualiteit van de lijst van geestesziekten te schrappen. Deze aangrijpende bladzijden uit de queergeschiedenis komen tot leven door herontdekte archiefbeelden, nieuwe interviews en een scherp besef van wat er op het spel stond. 

Red Heaven

Lauren DeFilippo & Katherine Gorringe / Documentaire / VS / 2020 / 87 min

Zes wetenschappers worden een jaar lang samen opgesloten in een kleine cabine. Ze filmen elkaar terwijl ze op elkaars lip zitten. Contact met familie en andere naasten gaat alleen met vertraging. Buiten de hut vinden ze een onherbergzaam vulkanisch landschap waar ze alleen heen mogen in een zwaar ruimtepak. Waarom? Omdat ze testpersonen zijn voor de langste realistische Mars simulatie ooit. Kunnen de zes wetenschappers deze zware omstandigheden een jaar lang volhouden? Red Heaven geeft een spannende inkijk in de langetermijneffecten van ruimtereizen.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.