InScience Film Festival

Voetjes van de vloer tijdens de Kunstnacht

Op zaterdag 17 september staat Nijmegen in het teken van de Kunstnacht. InScience is uiteraard van de partij en presenteert in het Valkhofpark een programma rondom beweging, in samenwerking met Deep End Film en Kloosterkino.

We vertonen de korte film Fragile Formation, waarin een petrischaaltje is uitvergroot tot menselijke proporties en zo het podium vormt voor een intieme interactie tussen het lichaam en verschillende objecten. Deze dansende zoektocht is een bezwerende en gelaagde compositie, als een sculptuur die steeds weer van vorm verandert.

Ook wordt Sensing Rooftops vertoond, van Ilja Geelen. Als antropoloog en choreograaf verkent zij in dit werk al dansend de ruimte op Marokkaanse daken. De film vormt de inspiratie voor je bezoek aan de Sint Nicolaaskapel, die door InScience voor één nacht wordt omgetoverd tot Club Kapel.

Voordat je deze club betreedt, ga je in gesprek met de uitsmijter over dans als onderzoeksmethode. Hoe reageert je lichaam op een ruimte tijdens het dansen? En welke invloed hebben de bewegingen van anderen op jouw gezwier? Daarna is de dansvloer van jou, om bezield door deze inzichten de voetjes eens goed van de vloer te gooien op de klanken van DJ Teleromeo.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.