InScience Film Festival

Vandaag op InScience – donderdag 7 nov

Het festival is gisteren muzikaal afgetrapt door het Bio Orchestra, met de uitverkochte openingsfilm Human Nature en een ‘Silent’ borrel. Oftewel: een fantastische start van de vijfde editie! Vandaag hebben we een bomvol programma met interessante lezingen, verbluffende films en een quiz vol hersenkrakers. Weet je nog niet welke programma’s je wilt bezoeken? Lees dan hier onze tips.

NEMO City Lab - Film Festival InScience 2019

City Lab

In het City Lab van NEMO onderzoeken we tijdens Inscience samen met jou, experts en ontwerpers hoe we DNA-technologie op een verantwoorde manier kunnen inzetten. Waar ligt voor jou de grens en waarom? Samen met het project #DNAdialoog zorgen we ervoor dat de opbrengsten en inzichten hiervan onderdeel zijn in een verslag voor de regering. Kom langs en neem deel aan prikkelende co-creaties, theaterinterventies en laat ons weten wat jij vindt en wil!

Still Cyberhive - Film Festival InScience 2019

Exploratorium

Hier vind je de vreemdste combinaties van dierlijke organen, een casino vol groenten en muurbloempjes die volop in de belangstelling staan. We verkennen de ongekende (on)mogelijkheden van genetische modificatie. Een museaal laboratorium voor jong en oud, waar de grenzen van realiteit en sciencefiction vervagen en worden opgerekt. Maak, verander, voel, selecteer, proef, observeer en ruik je een weg door ons lab.

Still Hope Frozen - Film Festival InScience 2019

Hope Frozen

Einz is een tweejarig meisje uit Bangkok dat haar strijd tegen een hersentumor verliest. Nu is ze de jongste persoon in een cryonische tank. Haar Thais-boeddhistische ouders besloten haar klinisch dode lichaam in te laten vriezen. Zoon Matrix, een 15-jarige whizzkid, gaat op zoek naar het antwoord of de wetenschap zijn zusje Einz ooit zal doen herleven. Hope Frozen volgt de familie die haar wedergeboorte hoopt te ervaren in een nieuw lichaam.

Still VR - Film Festival InScience 2019

Carroll's Riddles

Lewis Carroll is vooral bekend als de schrijver van Alice in Wonderland, maar in het dagelijks leven was hij een wiskundige met een bijzondere interesse in logica. In deze hoedanigheid schreef hij zijn Game of Logic. In deze VR-game wordt de Game of Logic gecombineerd met Carrolls interesse in taal, om hersenkrakers te maken die je gevoel voor logica op zijn kop zetten. Ben je werkelijk zo goed in het formuleren van simpele zinnen als je denkt?

Still Auspicio - Film Festival InScience 2019

Shorts: A Different View

Soms draait het allemaal om perspectief. De vlucht van vogels leert ons iets over ons leven op het vasteland. Een schijnbaar natuurlijk landschap wordt herkenbaar als kunstmatig. Een uitgestorven taal wordt weer levendig. Een rommelige kaartenbak krijgt een onverwachte persoonlijke betekenis. Transgenderpersonen worden menselijk als ze niet meer bestudeerd worden als een abnormaal verschijnsel. Shorts over verrassingen die de wetenschap ons kunnen brengen en ons veranderen.

Film Festival InScience 2019 - c Almicheal Fraay

Pubquiz

Denk jij alles al te weten over CRISPR-Cas, computertechnologie of de dieptes van de oceaan? Ga dan met jouw team de uitdaging aan. In samenwerking met InScience heeft Upbeatles voor jullie een pubquiz in elkaar gezet. Dus of je nu een haai nog niet van een snoek kan onderscheiden, of dagelijks nadenkt over booleaanse algebra, UpBeatles en InScience weten jou te testen!

VR Film Festival InScience - c Almicheal Fraay

InScience doet onderzoek

Kom jij meedoen aan wetenschappelijk onderzoek? Op InScience staan wetenschappers uit heel Nederland met innovatieve, interactieve en visuele experimenten. Wetenschap van dichterbij ervaren kan bijna niet! Ontdek alle mogelijkheden bij het infopunt in Café Lux.

Still 700 Sharks - Film Festival InScience 2019

700 Sharks

In een baanbrekend experiment in Polynesië volgen vijf van de meest ervaren onderwaterwetenschappers ter wereld de grootste haaienschool ooit geregistreerd. Het kostte de onderzoekers drie jaar aan voorbereiding om tussen de zevenhonderd haaien af te dalen. En dat in de nacht, wanneer zij het meest agressief zijn. Om de mysterieuze jachtstrategieën en het sociale gedrag te bestuderen legden ze hun leven in de waagschaal.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.