InScience Film Festival

Top 3 Klokhuis Wetenschapsprijs bekend!

InScience 2020 is officieel van start gegaan! Of je nu veel of weinig van wetenschap weet, het programma van InScience heeft voor iedereen wel wat in huis. Zo hebben kinderen gestemd op hun favoriete onderzoek voor de Klokhuis Wetenschapsprijs en zich aan kunnen melden voor de Junior Big Idea met Marloes Morshuis van Borealis: het spannende boek over klimaatverandering. Ben jij er ook bij?

De Klokhuis Wetenschapsprijs

Op zondag 15 november 2020 wordt de vijfde Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt. Dit jaar vindt de uitreiking plaats via een livestream vanuit de InScience studio. Uit ruim 60 inzendingen is er een top tien gemaakt en er hebben in totaal 4086 kinderen een stem uitgebracht! De top drie is inmiddels bekend: de onderzoeken ‘Kun je beter liegen dan je ouders?’, ‘Hoe lezen tweetalige kinderen in Friesland?’, en ‘Poepbacteriën en kankerbehandeling, wat heeft dat nu met elkaar te maken?!’ hebben de meeste stemmen ontvangen. De winnaar van de jaarlijkse prijs van Het Klokhuis (NTR) wordt op zondag door Klokhuispresentator Janouk Kelderman bekendgemaakt vanuit onze studio. Welk onderzoek zal een eigen Klokhuis aflevering krijgen? Kom er zondag achter!

Klokhuis aflevering winnaar 2019

Het onderzoek ‘Hersenen in je buik?‘ was de winnaar van de vierde Klokhuis Wetenschapsprijs. Het winnende project is van arts-onderzoeker Veerle Melotte (Maastricht UMC+) en gaat over een tweede paar hersenen die zich in je buik zouden bevinden. Wat bedoeld ze daar precies mee? Op dinsdag 17 november is de Klokhuis aflevering over dit onderzoek op televisie te zien, maar zondag 15 november kun je al genieten van een sneak peak van deze aflevering bij InScience!

Junior Big Idea: Marloes Morshuis

Maak kennis met Marloes Morshuis, de schrijfster van het boek Borealis: een super spannend boek over klimaatverandering. Tijdens deze Junior Big Idea, het kindercollege dat samen met bibliotheek Gelderland Zuid georganiseerd wordt, vertelt ze hoe het is om een boek te schrijven over dit belangrijke onderwerp. Hoe meng je realiteit met fictie? Waar ligt de grens? Wat is waar en wat is niet waar? Tijdens dit kindercollege worden deze en meer vragen beantwoordt. De Junior Big Idea vindt plaats op zaterdag 14 november om 11:00 uur en deelname is helemaal gratis. Schuif je aan?

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.