InScience Film Festival

Thema: Nature is Calling

Het bomvolle festivalprogramma van InScience telt 59 films, waarvan er maar liefst 36 voor het eerst in Nederland worden vertoond. Keuzestress? Geen nood, wij helpen je op weg met verschillende thematische programmasecties.

Met de sectie Nature is Calling presenteren we de mooiste films over natuur en wetenschap. Zoals A Year in a Field: een stille schreeuw over de klimaatcrisis en een indringende mijmering over wat leven is. Een film vol ideeën die diep resoneren, verteld als indringende droom die je wakker schudt.

Of Metamorphosis, van de Nederlandse filmmaker en mediakunstenaar Pim Zwier, die met deze fascinerende film in het leven en werk van de Duitse kunstenaar Maria Sibylla Merian (1647-1717) duikt – in een mix van natuurdocumentaire, kostuumdrama en kunstproject waarin 17e-eeuwse tekeningen en schilderijen op een unieke manier tot leven komen.

In Wolf Country focust op de terugkeer van de wolf in West-Europa. We volgen wetenschappers, natuurbeschermers en schaapherders, die om uiteenlopende redenen de wolf scherp in de gaten houden. We zien hen aan het werk in het veld en laboratoria, en maken mee hoe ze zich mengen in het publieke debat over de wolf – dat helaas gespeend is van feitelijke en toetsbare kennis.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.