InScience Film Festival

The Theory of Everything + nagesprek

Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat dit jaar in Nijmegen en hun goede doel van 2023 is Stichting ALS Nederland. In dit kader vertonen we eenmalig The Theory of Everything in LUX op woensdag 20 december. Na afloop van de film gaan we in gesprek over de ziekte ALS met 2 leden van het ALS-behandelteam van het Radboudumc. Margie Alders zal dit gesprek leiden.

The Theory of Everything is het verhaal van de meest briljante en gevierde natuurkundige van onze tijd, Stephen Hawking. Wanneer hij in de jaren ’60 aan de universiteit van Cambridge studeert, wordt hij verliefd op kunststudente Jane Wilde. Zijn toekomstbeeld valt echter in duigen wanneer hij wordt gediagnosticeerd met ALS.

Nagesprek over ALS

Het ALS-behandelteam van het Radboudumc bestaat uit onder meer een revalidatiearts, physician assistant, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten, ergotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers. Zij zijn in het Radboudumc verantwoordelijk voor de behandeling en begeleiding van mensen met ALS of de aanverwante ziekten PLS en PSMA. Wekelijks zien zij mensen met deze spierziekten, samen met hun naasten, op hun spreekuur. Ze werken daarbij nauw samen met andere zorgverleners zoals de huisarts en thuiszorgmedewerkers.

Dit programma is een samenwerking tussen Radboudumc, InScience en LUX. De ticketopbrengsten van deze filmvertoning gaan naar Stichting ALS Nederland.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.