InScience Film Festival

Terugkijken: Het lichaam op het witte doek

Een van de meest uitdagende films uit de festivalselectie, De Humani Corporis Fabrica, is nu online terug te kijken op MUBI. Wees er snel bij, want de film blijft slechts enkele weken online.

Voorafgaand aan deze vertoning gingen we in gesprek met een team dat het menselijk lichaam van binnen en van buiten kent: een operatieteam van het Radboudumc deelde hun liefde voor alle wonderen van het lijf. Hoe verhoud je je tot het lichaam als je zo vaak aan de operatietafel staat? En hoe ziet de film eruit door de ogen van een chirurg?  Kijk deze Talk hieronder terug!

Vijf eeuwen geleden opende anatoom André Vésale het menselijk lichaam voor het eerst voor de wetenschap. De Humani Corporis Fabrica opent het menselijk lichaam op het witte doek, met microcamera’s die op plaatsen in ons lijf komen die voorheen niet vastgelegd konden worden. Ons menselijk vlees blijkt een imponerend landschap te zijn, dat bestaat door de blik en aandacht van anderen. Deze film biedt een uitdagende, grensverleggende kijk op en in ons eigen lichaam.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.