InScience Film Festival

Statement: InScience 2020 gaat door!

Voor niemand op de wereld is 2020 een gewoon jaar. Ook voor InScience niet. De wereldwijde crisis vraagt om duiding van wetenschappelijke kennis, de manier waarop die kennis tot stand komt en de impact hiervan op de samenleving. Bij InScience, dat met haar uitgebreide filmprogramma aandacht vraagt voor urgente thema’s en publiek met wetenschappers en filmmakers in gesprek laat gaan, voelen we meer dan ooit de noodzaak hiervan. Daarom gaan we door!

Het team van InScience heeft met ongekende veerkracht en creativiteit het programma voor de zesde editie samengesteld. We zullen er alles aan doen om dat programma beschikbaar te maken voor iedereen. En dat doen we op drie manieren:

1. Filmprogramma in LUX

Omdat we geloven in de transformerende kracht van film en deze tijd juist vraagt om sterke verhalen die inzicht geven in het werk van wetenschappers, gaat het filmprogramma in de filmtheaters door. Tussen 11 en 15 november vertonen we elke film eenmaal in de filmtheaters. De kaartverkoop voor het fysieke filmprogramma in LUX Nijmegen start op donderdag 22 oktober.

2. Online programma met films, lezingen, panelgesprekken en meer

Voor de meeste films geldt dat ze na de opening van het festival  op 11 november te zien zijn op het online platform van InScience. De gesprekken die we in eerste instantie in de zalen gepland hebben, verplaatsen voor een groot deel ook naar het online platform. Op gezette tijden kun je met deskundigen, creatieve denkers en wetenschappers in gesprek. Alle films en gesprekken blijven tot en met 22 november beschikbaar.

De interactieve tentoonstelling Do You Know the Way to Utopia, die plaats zou vinden in verschillende musea en galerieën in de binnenstad van Nijmegen, wordt helaas geannuleerd.

3. Filmprogramma in 10 andere universiteitssteden

Om reisbewegingen voor bezoekers zoveel mogelijk te beperken, organiseren we een ‘best-of’-programma in 10 universiteitssteden in Nederland. Dit zijn onze satellietedities. De programma’s in deze steden laten de beste films van het InScience programma zien en worden georganiseerd in samenwerking met universiteiten, hogescholen en lokale bioscopen. Zo is InScience altijd bij jou in de buurt!  Welke steden dit zijn vind je hier.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.