InScience Film Festival

Poor Things voorpremière (InScience x LUX)

Gisteren werd bekend dat Poor Things, de nieuwe film van Yorgos Lanthimos, maar liefst 11 keer genomineerd is voor een Oscar. Op woensdag 31 januari is er een speciale voorpremière in LUX, waarvoor InScience een inleiding verzorgt.

Onze Talks-programmeur Kiki Kolman gaat in gesprek met Els Rommes (Radboud Universiteit) over genderrollen en sociale gedragsnormen: wat doe jij wel of niet omdat de samenleving het van je verwacht?

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe).

Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.