InScience Film Festival

Open call: Toekomstbeelden

Filmfestival InScience, zorgorganisatie Kalorama en de Radboud Universiteit zoeken filmmakers die samen met onderzoekers en ervaringsdeskundigen speculatieve fictie willen maken over de toekomst van technologische zorginnovaties. Ook zoeken we voor dit project onderzoekers wiens werk raakt aan technische innovaties in de zorg. Het project TOEKOMSTBEELDEN is een van de zestien WECOM-projecten van de Nationale Wetenschapsagenda 2023.

 

 

Onderzoekers

Zorginnovaties spreken tot de verbeelding. Hoe is het als sensoren en kunstmatige intelligentie helpen ons welzijn te monitoren? Of als robots een rol spelen in onze verpleging? Welke eigenschappen hopen we dat deze robots hebben? Hoe is het voor het menselijk zorgpersoneel om een computer als collega te hebben? Welke kansen bieden technische innovaties? Het zijn toekomstbeelden die prikkelen en vragen die nu al een belangrijke rol spelen in de praktijk van zorgorganisaties als Kalorama. Om de gesprekken hierover nog beter te voeren, kan film een waardevol medium zijn.

Meedoen?

Raakt je onderzoek aan technische zorginnovaties? Bijvoorbeeld omdat je deze ontwikkelt, omdat je als techniekfilosoof nadenkt over de gevolgen of omdat je onderzoek doet naar effecten van innovaties in de zorg? Wil je graag inzichten uitwisselen met praktijkdeskundigen en andere onderzoekers? En meewerken aan een film?

Stuur dan een mail naar Kiki Kolman via kiki@insciencefestival.nl. Licht hierin kort toe wat je relatie tot zorginnovaties is, en waarom je graag mee zou doen aan TOEKOMSTBEELDEN. Mail Kiki ook voor vragen of als je graag mee wilt doen, maar één van de data niet kan.

Première tijdens InScience 2024

De TOEKOMSTBEELDEN-films gaan in première tijdens de komende editie van InScience, die van 14 tot en met 17 maart 2024 plaatsvindt in Nijmegen. Daarna zullen de films worden gebruikt in (zorg)onderwijs, en om gesprekken op de werkvloer en met het brede publiek aan te wakkeren. 

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.