InScience Film Festival

Open call: Filmmakers gezocht voor archief-film Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit bestaat in 2023 honderd jaar. In samenwerking met InScience nodigt de RU filmmakers uit om zich als artist-in-residence te laten inspireren door het erfgoed, de verhalen en de mensen van de Radboud Universiteit en daarmee aan de slag te gaan. 

In de week van 17 oktober, de dag waarop de universiteit in 1923 werd gesticht, vindt Radboud Art & Science plaats, een festival waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten. In het kader van dit festival nodigen we filmmakers uit nieuw werk te maken op basis van historisch beeldmateriaal over de geschiedenis van de universiteit. Recent is er een nieuwe, complete inventarisatie gemaakt van al het archiefmateriaal uit verschillende bronnen en deze zullen beschikbaar gesteld worden voor de artist-in-residence.

Voor deze residentie worden twee of drie filmmakers gezocht die een (korte) film maken, die gepresenteerd wordt tijdens het Art & Science Festival. Een gesprek met de makers maakt deel uit van het festivalprogramma. De selectie van de makers gebeurt aan de hand van een pitch-sessie tijdens de achtste editie van InScience in maart 2023. De residentie loopt van 1 april tot 31 oktober 2023, met als hoogtepunt Radboud Art & Science.

Klik hier voor de call, met meer informatie over dit project en de manier om je aan te melden.

Opening of the Radboud University in 1923

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.