InScience Film Festival

Onderzoek doen op InScience?

InScience biedt wetenschappers een uniek platform om onderzoek uit te voeren, data te verzamelen en inzichten te delen in een festivalsetting waar film en wetenschapsverbeelding centraal staan. Door middel van experimenten, onderzoeksopstellingen en debatten betrekt InScience haar bezoekers direct bij de uitvoering van wetenschap en laat ze ervaren hoe wetenschappelijk onderzoek tot stand komt. Wetenschappers van alle disciplines vormen een belangrijke schakel in het programma van InScience.

 

Onderzoek uitvoeren op InScience
InScience nodigt wetenschappers uit om onderzoek te doen op het festival. Bij de vorige festivaledities hebben onderzoekers van de Radboud Universiteit het experiment Gamen tegen je brein uitgevoerd. In een spel tussen mens en computer hebben ze getest of een AI op basis van hersenactiviteit handelingen van mensen kan voorspellen. Door cognitieve psychologen van de Universiteit Leiden is het First Dates-experiment gedaan naar de relatie tussen emotionele en fysieke reacties bij eerste ontmoetingen tussen festivalbezoekers. Ze bestudeerden gedrag, oogbewegingen en hartslag.

Neem voor 4 juli contact op om uw onderzoek uit te voeren op InScience. Vragen over deelname kunnen gestuurd worden naar irene@insciencefestival.nl t.a.v. Irene Garfalo of telefonisch via +31 (0)6 57340780.

Waar moet onderzoek op InScience aan voldoen?

  • Het onderzoek dient een duidelijk wetenschappelijk doel.
  • Het onderzoek voldoet aan de ethische richtlijnen van de VSNU.
  • Het onderzoek is interessant en relevant voor de bezoeker van InScience.
  • Het onderzoek betrekt de bezoeker op een actieve manier (participatie vereist maximaal 1 uur per deelnemer).

Wat biedt InScience?

  • Een breed platform om data te verzamelen voor wetenschappelijk onderzoek.
  • Een publiek van meer dan 10.000 bezoekers, waaronder 2200 studenten of leerlingen.
  • Een uitgelezen kans om publiciteit te genereren voor wet

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.