InScience Film Festival

Nieuwe editie Science Filmclub met thema: wetenschappelijke doorbraken

InScience filmfestival en NEMO Kennislink zijn gestart met een Science Filmclub: iedere eerste woensdag van de maand komen we online bijeen om samen een wetenschapsfilm te bekijken en deze met onderzoekers en elkaar te bespreken. Tijdens InScience 2021 maken we een uitzondering. Op vrijdag 12 november om 19.30 uur gaan we in het op het thema ‘wetenschappelijke doorbraken’.

Vrijdag 12 november - Wetenschappelijke doorbraken

Die ene ingeving, die plotselinge ontdekking, dat geslaagde experiment. Eens in de zoveel tijd wordt de academische wereld opgeschud door een ‘wetenschappelijke doorbraak’. Hoe is het om bij zo’n doorbraak betrokken te zijn? Hoe spannend is het als jouw veld zo plots vooruit wordt gebracht?

Geïnspireerd op de documentaire Secrets of the Surface: The Mathematical Vision of Maryam Mirzakhani – over het levenswerk van wiskundige Maryam Mirzakhani – organiseren we een speciale online editie van de Science Filmclub. We gaan in gesprek over wetenschappelijke doorbraken en het effect dat ze hebben – zowel op de onderzoekers, de wetenschap, als de rest van de wereld. Laura van Niftrik (Radboud Universiteit) onderzoekt de recentelijk ontdekte anammox-bacterie – die ze nu inzet om energie op te wekken uit afvalwater. Raymond Staals (Wageningen Universiteit) doet al jaren onderzoek naar en met CRISPR-Cas – waarmee we aan het DNA van cellen kunnen sleutelen. Wiskundige Carla Stegehuis (Universiteit Twente) vertelt meer over het werk van Maryam Mirzakhani en hoe zij de wiskunde vooruithielp.

Sluit op vrijdag 12 november om 19.30 aan bij het online gesprek. Kijk voor of na het gesprek zelfstandig de film Secrets of the Surface: The Mathematical Vision of Maryam Mirzakhani via het online platform van InScience. De aanmeldlink volgt snel.

Wetenschappelijke doorbraken – Vrijdag 12 november, online vanaf 19:30 – geschikt voor alle leeftijden

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.