InScience Film Festival

Nieuwe editie Science Filmclub met film Most Likely to Succeed

InScience filmfestival en NEMO Kennislink zijn gestart met een Science Filmclub: iedere eerste woensdag van de maand komen we online bijeen om samen een wetenschapsfilm te bekijken en deze met onderzoekers en elkaar te bespreken. Op 7 juli om 19.30 uur vertonen we Most Likely to Succeed (Greg Whiteley, 2015).

Most Likely to Succeed

Zijn onze educatiesystemen toe aan radicale vernieuwing? En hoe moet deze verandering dan vorm krijgen? In Most Likely to Succeed (Greg Whiteley, 2015) wordt het Amerikaanse onderwijssysteem vanuit een historisch perspectief onder de loep genomen. Aan de hand van voorbeelden van onorthodoxe onderwijsvormen breekt deze prikkelende documentaire het debat open over hedendaags onderwijs. Is het huidige leermodel nog wel van deze tijd?

Onderwijs in Nederland

Na de film gaan we de dialoog aan over onderwijs in Nederland. Moet het Nederlandse educatiesysteem op de schop? Zijn ook wij te veel gefocust op het behalen van toetsen? En hoe bepaal je wanneer een onderwijsmodel geslaagd is? Dit gesprek voeren we samen met twee experts. Monique Volman is hoogleraar onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. In haar werk richt ze zich op het verbinden van onderzoek en onderwijspraktijk. Harold Bekkering is hoogleraar cognitieve psychologie aan de Radboud Universiteit. Hij schreef het boek ‘De lerende mens’ over de toekomst van onderwijs.

Dit programma is eschikt voor alle leeftijden. De film en gesprek zijn in het Engels, zonder Nederlandse ondertiteling. 

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.