InScience Film Festival

Nieuwe editie Science Filmclub met film ‘Let There Be Light’

InScience filmfestival en NEMO Kennislink zijn gestart met een Science Filmclub: iedere eerste woensdag van de maand komen we online bijeen om samen een wetenschapsfilm te bekijken en deze met onderzoekers en elkaar te bespreken. Op 1 december om 19.30 uur vertonen we Let There Be Light (Van Royko & Mila Aung-Thwin, 2017).

Let There Be Light

Is kernfusie ‘De Heilige Graal’ in de zoektocht naar veilige, schone en eeuwige energie? In Zuid-Frankrijk werkt een team van internationale wetenschappers aan een revolutionaire machine: een kernreactor die energie zal genereren door middel van kernfusie. De ultieme oplossing voor alles… maar ook onvindbaar? Een verhaal over hoe toegewijde wetenschappers een ster op aarde willen nabouwen. De beste kans die we hebben op echt groene onuitputtelijke energie of een slechte gok?

Na de film gaan we in gesprek met Marco de Baar, directeur van de Dutch Institute For Fundamental Energy Research. En Sven Korving, onderzoeker aan de TU Eindhoven, belt in vanaf ITER – de grote kernfusie-testcentrale die centraal staat in de documentaire. Hoe ver zijn we nu met kernfusie? Gaat het alle dromen waarmaken? Is dit ambitieuze project de grote publieke investeringen wel waard?

Let There Be Light – Woensdag 1 december, online vanaf 19:30 – Engels gesproken – geschikt voor alle leeftijden

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.