InScience Film Festival

Nieuw: Science Filmclub! Wetenschapsfilms met InScience en NEMO Kennislink

InScience filmfestival en NEMO Kennislink starten een online filmclub: iedere eerste woensdag van de maand komen we online bijeen om samen een wetenschapsfilm te bekijken en deze met onderzoekers en elkaar te bespreken. Op 2 juni trappen we af met The Serengeti Rules (Nicolas Brown, 2018).

The Serengeti Rules

In 1960 ging een groep jonge wetenschappers de wildernis in, gedreven door een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar hoe de natuur werkt. In verschillende uithoeken van de wereld formuleerden ze een set regels die alle ecosystemen zouden beheersen. In The Serengeti Rules blikken de onderzoekers terug op hun werk en hoe het de Westerse moderne ecologie heeft gevormd. Welke rol speelt hun idee van ‘sleutelsoorten’ in natuurbeheer, wanneer moet de mens wel of niet ingrijpen, en is de mens zelf wellicht de grootste sleutelsoort?

Op woensdag 2 juni om 19.30 uur kijken we samen online de film, daarna gaan we in gesprek over natuurbeheer in Nederland. Heeft ingrijpen in de Nederlandse natuur zin? Kunnen we ons land weer ‘wild’ maken? Weten we in Nederland überhaupt nog wel wat natuur is? We voeren het gesprek samen met twee gasten. Liesbeth Bakker (Wageningen University & Nederlands Instituut voor Ecologie) is Europa’s eerste buitengewoon hoogleraar Rewilding Ecology. Darko Lagunas onderzoekt als socioloog en fotograaf de sociale dimensies van ecologie, vanuit niet-Westerse perspectieven.

De moderatie is in handen van NEMO Kennislink-redacteuren Anne van Kessel en Esther Thole.

Deelname aan het online programma is gratis. Schrijf je in via dit formulier.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.