InScience Film Festival

Nieuw op InScience: deze 5 workshops

Nieuw dit jaar zijn de vijf workshops op het programma. Zo kun je met fotografisch detective Hans Aarsman en filmmaker Joost van de Loo leren hoe je kunt loskomen van je vaste denkpatronen of leer je kunst ontdekken en maken door de microscoop. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder de workshops!

Mystieke gesprekken

Donderdag 11 november / 16:00 / 90 min / NL / YogaPoint / € 7,50

Zingeving, meditatie en spiritualiteit. De individuele prestatiemaatschappij maakt langzamerhand plaats voor verbinding met mens en natuur. De herwaardering voor mystiek is volgens filmregisseur Maartje Nevejan (Descending the Mountain, 2021) hard nodig om versplintering in de samenleving te vertalen naar eenheid. Tijdens deze workshop neem je deel aan een kringgesprek met filosofen, Zen-meesters, kunstenaars, neurowetenschappers, psychedelia-experts en mensen zoals jij. Bereid je voor op een meditatie- en gespreksessie op een serene locatie.

Holistische Detectives

Vrijdag 12 november / 19:30 / 90 min / NL / LUX 7 / € 7,50

Routine kennen we allemaal. Maar als professionals, onderzoekers, wetenschappers en ook als partners, geliefden en ouders weten we dat de belangrijkste dingen vaak onverwacht komen. Wat je niet ziet. Waar je niet op rekent. Wat buiten ons kader valt. Dat is het domein van de detective. Want daar ligt de sleutel tot de oplossing, van welke zaak dan ook. In deze actieve sessie leer je – onder leiding van fotodetective Hans Aarsman (bekend van de Volkskrant) en holistische detective Joost van de Loo – drie klassieke technieken om los te komen van je vaste patronen en een diagnose te stellen die de situatie laat kantelen.

Wie maakt het archief? / Who makes the archive?

Zaterdag 13 november / 13:00 / 90 min / NL / Regionaal Archief / € 7,50

Zaterdag 13 november / 15:30 / 90 min / EN / Regionaal Archief / € 7,50

Musea en universiteiten zijn instituten met archieven en kennis. Hier vind je objecten en documenten die als belangrijk en waardevol worden geacht. Maar, wie bepaalt wat er in deze archieven thuishoort? Sterker nog, wie bepaalt wat iets maakt tot een archief? En zijn die objecten wel zo waardevol? In samenwerking met grafisch ontwerper Nacor Martina (The Niteshop) zoeken we naar antwoorden op deze vragen door middel van een interactieve workshop. In deze workshop komt de kracht van verhaal komt samen in foto en audio. Neem een eigen product mee en remix gezamenlijk het archief ter plekke.

Micro-Art

Zaterdag 13 november / 15:00 / 90 min / NL / Bibliotheek de Mariënburg / € 7,50

We zijn ons hele leven lang omringd door micro-organismen; ze zitten op onze huid, verblijven in onze darmen en ze produceren of bederven juist ons voedsel. Uit liefde voor dit alles, hebben micro-fotografen Wim van Egmond en Rob van Es (Nederlands Genootschap voor Microscopie) het werken met microscopen verheven tot ware kunst. Samen zullen zij een workshop geven over het vinden van hun kunstwerken onder de lens. Laat je verbazen en laat je eigen kunstwerk tot leven komen!

Hey Google, do you know why I'm sad?

Zondag 14 november / 16:30 / 90 min / EN / Studio LUX / € 7,50

Weet jij eigenlijk wat Google over jou weet? Waar je ook gaat op het internet, je laat altijd een spoor van jezelf achter. Tijdens deze workshop leer je hoe je data tools gebruikt om je eigen zoekgeschiedenis te visualiseren en te analyseren. Onze Big Idea spreker Ahnjili Zhuparris leert je hoe je patronen én afwijkingen ontwaart in je eigen data, en hoe je de connecties tussen je online versie en de echte jij herkent.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.