InScience Film Festival

Moderator tijdens InScience 2019?

Ben je nieuwsgierig? Niet bang om alles te vragen wat in je opkomt? Kom modereren tijdens de vijfde editie van het InScience – International Science Film Festival in Nijmegen!

Van 6 tot en met 10 november zie je de mooiste wetenschapsfilms van het afgelopen jaar tijdens Nederlands grootste wetenschapsfilmfestival: InScience. Vijf dagen lang wordt LUX Nijmegen omgetoverd tot een hub van films, debatten, labs, onderzoeken, virtual reality, kunst en veel meer. Het thema Genetisch Modificatie (GMO) loopt dit jaar als een rode draad door het festival heen. Een aantal keynotes, speciale filmvertoningen, exposities en onderzoeken staan in het teken van GMO.

De kern van het programma wordt gevormd door zo’n 20 documentaires, 5 speelfilms, korte films en speciale vertoningen die het hele wetenschappelijk spectrum bestrijken. Inmiddels zijn de eerste filmtitels bekend. Elk van die filmprogramma’s wordt voorzien van een voor- of nagesprek met een deskundige en/of filmmakers onder leiding van een moderator. En daarvoor zijn we op zoek naar gespreksleiders die zich een aantal dagen willen onderdompelen in de wereld van wetenschap en film en die enige ervaring hebben met moderatie.

We vragen of je minimaal twee dagen beschikbaar bent tussen 6 en 10 november. Op basis van je interessegebieden, krijg je maximaal drie filmprogramma’s per dag toegewezen waarvoor jij de gespreksleiding verzorgt. Soms is dat slechts een korte introductie van de spreker en de film. Soms is het de moderatie van een Q&A met de filmmaker en het publiek. Daarnaast heb je alle tijd om andere programma-onderdelen te bezoeken.

Wat bieden we? Uiteraard voorzien we je van een festivalpas waarmee je alle programma’s kunt bezoeken tijdens de dagen dat je hier bent. Ook verzorgen we eten en drinken en eventueel accommodatie mocht dat nodig zijn.  En natuurlijk de beste festivalsfeer, leuke ontmoetingen met wetenschappers en filmmakers en borrels!

Heb je interesse, neem dan contact op met ons op: talks@insciencefestival.nl of (+31)6-57340780

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.