InScience Film Festival

Met déze film openen we InScience 2021…

Van transhumanisme tot data science en van gezonde ecosystemen tot gelukshormonen, ons recept is “A science film a day, keeps the doctor away”. Dit zijn de nieuwe titels en de openingsfilm van InScience 2021:

Openingsfilm: Citizen Nobel

 Stéphane Goël / Documentaire / CH / 2020 / 89 min

Citizen Nobel is een inspirerend portret van Jacques Dubochet, die in 2017 de Nobelprijs voor Chemie won. Wat moet hij als onbekende natuurkundige met de plotselinge faam? Wat kan hij doen met een stem die door iedereen wordt gehoord? Op hoge leeftijd besluit hij zichzelf opnieuw uit te vinden tot een belangrijk boegbeeld in de strijd tegen klimaatverandering. Zijn geheim: een ‘lust for life’.

Nobelprijswinnaar Jacques Dubochet zal zelf online op het festival aanwezig zijn en met het publiek in gesprek gaan tijdens de opening!

The Campaign Against the Climate

Mads Ellesøe / Documentaire / DK, BE, NO, CHFI / 2020 / 53 min 

Het is 1988, de wereld staat klaar om klimaatverandering te bestrijden. Tot een invloedrijke lobby van oliemaatschappijen en andere belanghebbenden daar een stokje voor steekt. In deze indringende documentaire ontmoeten we de mensen die werden betaald om als zogenaamde ‘experts’ verwarring te zaaien en te lobbyen tegen klimaatwetenschap. The Campaign Against the Climate trekt een doofpot open en zoomt in op de motivaties van de mensen die tegen beter weten in de opwarming van de aarde ontkenden.

Absolute Denial

Ryan Braund / Animatie / GB / 2021 / 71 min

Absolute Denial is een animatie science-fictionthriller waarin een machine het leven overneemt van zijn maker. De eigenzinnige, jonge computerprogrammeur David creëert de meest briljante kunstmatige intelligentie ooit. Zijn supercomputer werkt precies zoals gehoopt: perfect. Maar door zijn obsessie raakt David geïsoleerd van zijn vrienden en familie. Nu is zijn enige contact nog een machine die slimmer is dan hijzelf…

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.