InScience Film Festival

Masterclass: film je profielwerkstuk!

Wil jij film ook inzetten om je profielwerkstuk toegankelijker te maken, zorg dan dat je deze masterclass op woensdag 29 september niet mist!

Film als communicatiemiddel over wetenschap; het gebeurt steeds vaker en op steeds meer plekken. Op Youtube, in de bioscoop, op Netflix, overal kom je wetenschapsfilms tegen. Zowel speelfilms als documentaires laten kijkers zien waar de wetenschappelijke wereld onderzoek naar doet. Film is immers een heel toegankelijke manier om ingewikkelde processen die vaak ten grondslag liggen aan wetenschappelijk onderzoek, toch goed uit te leggen. Ook is het vaak veel leuker om een film te kijken dan om een onderzoeksrapport te lezen.

Wat ga je doen?

Wil jij film ook inzetten om je profielwerkstuk toegankelijker te maken, zorg dan dat je deze masterclass niet mist! Je kijkt voorbeelden van verschillende soorten wetenschapsfilms en analyseert samen de stijl en vormkenmerken. De achterliggende gedachte is altijd, hoe kan dit jullie helpen bij het maken van eigen film. Wat valt je bijvoorbeeld op aan de cameratechniek? Hoe stuur je een kijker met montage? Hoe breng je een interview op een mooie manier in beeld?

Met Susanne van InScience bespreek je deze vragen en meer. Daarnaast sluit een filmmaker aan zodat je ook al je praktische vragen aan een maker kunt stellen. Hierna krijg je een praktische opdracht waarbij je zelf filmt met je mobiel en we de resultaten heel kort bespreken. Film als communicatiemiddel over wetenschap; het gebeurt steeds vaker en op steeds meer plekken.

Voor wie?

Het Radboud Pre-University College en InScience – International Science Film Festival Nijmegen geven deze masterclass voor vwo’ers die erover denken om film in te zetten bij zijn/haar profielwerkstuk. De masterclass vindt plaats op de campus van de Radboud Universiteit en deelname is gratis. Je kunt je laten inschrijven door je docent. Ervaring met filmen is niet nodig.

Als je je hebt ingeschreven, ontvang je enkele dagen voordat de masterclass plaatsvindt, een link waarmee je kunt inloggen. Je ontvangt dan ook meer details over de invulling van de opdracht. De gehele masterclass (inclusief opdracht en nabespreking) duurt in totaal 3 uur. Heb je vooraf vragen? Mail dan naar pucofsociety@let.ru.nl.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.