InScience Film Festival

Kaartverkoop nu geopend!

Op 4 en 5 november vindt InScience Amazing Discoveries plaats, met de zeven meest indrukwekkende en memorabele films uit de geschiedenis van InScience. Van geestverruimende reizen in de interstellaire ruimte tot ethische uitdagingen in cryogene technologie, ontroerende portretten van legendarische wetenschappers en geanimeerde verkenningen van de filosofie – we hebben een reeks films en Talks verzameld die je versteld laten staan. We hebben zojuist de kaartverkoop voor Amazing Discoveries geopend, dus je kunt je tickets voor het speciale festival hier kopen voordat ze allemaal op zijn!

Omdat dit een speciale editie is, willen we iets bijzonders doen: we geven je de mogelijkheid om te kiezen hoeveel je voor je ticket wilt betalen! Steun ons op de manier die bij jou past en kies je eigen ticketprijs – € 2,50, € 5 of € 10 – de keuze is aan jou! Ook koop je hier een voordelig passe-partout ticket voor ons hele programma bij Amazing Discoveries.

We kunnen niet wachten tot je naar LUX Nijmegen komt om te genieten van onze collectie films en in debat te gaan met de toonaangevende denkers en makers van onze tijd, om zo samen met ons geweldige ontdekkingen te doen.

De allerbeste films van InScience...

Om ons zevenjarig verleden in Nijmegen te vieren, hebben we enkele van de meest geprezen en verbazingwekkende films verzameld die zijn vertoond op InScience. Dit betekent dat je het weekend van 4 en 5 november zult doorbrengen met het ontdekken van de wonderen van onze melkweg in The Farthest, een epische hervertelling van de Voyager-missie naar de interstellaire ruimte, verteld door de wetenschappers die aan deze fascinerende missie begonnen. Breng je perspectief weer terug naar de aarde met Inventing Tomorrow, een overweldigend positieve kijk op oplossingen voor klimaatverandering en de tieners die ze hebben bedacht. Maak een caleidoscopische reis door de nieuwsgierige geest en wereld van Noam Chomsky met Michel Gondry’s animatiefilm Is The Man Who Is Tall Happy? Een andere animatiefilm, Absolute Denial, is een uniek en bloedstollend verhaal over kunstmatige intelligentie en psychologische ondergang, en mag je niet missen!

We zijn ook erg verheugd om je The Peacemaker te presenteren, een intrigerend portret van de beroemde professor Padraig O’Malley en zijn missie om vrede te creëren in enkele van de gevaarlijkste crisisgebieden op aarde, terwijl hij worstelt met zijn eigen verslavingsproblemen. Een publiekslieveling die dit jaar terugkeert is Hope Frozen, een meeslepende documentaire over het leven van een Thais gezin en hun cryogeen ingevroren dochtertje. Ervaar ten slotte de beproevingen en beproevingen van een van de meest fascinerende figuren uit de hedendaagse wetenschap in Oliver Sacks: His Own Life.

 

The Farthest (Emer Reynolds, 2017)

...En zoveel meer!

Natuurlijk is er bij InScience meer te zien dan je op het eerste gezicht denkt. We streven ernaar om elke film die we vertonen te verrijken met presentaties, discussies en debatten van toonaangevende denkers en makers over onderwerpen rond elke film. Deze speciale editie is niet anders! We zijn erg enthousiast om onze kennis en begrip van de wereld om ons heen te oefenen, te verkennen en te verruimen met sprekers, waaronder directeur van het Max Planck Instituut Peter Hagoort; expert in palliatieve zorg Yvonne Engels; Universitair Docent Zorg en Welzijn aan de HAN Erik Jansen; Neuroloog Bas Bloem van Radboudumc; en astrofysici Hyerin Jang en Antonio Vecchio van de Radboud Universiteit. We geven ook een platform aan jonge makers en makers van de HAN, die nieuwe en inspirerende innovaties en oplossingen voor onze klimaatcrisis zullen pitchen, en een uitdagende en boeiende discussie over kunstmatige intelligentie organiseren met onderzoekers van het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour.

En bovendien, zoals altijd bij InScience: verwacht het onverwachte! Meeslepende decoraties, een verbazingwekkend juniorprogramma voor de kleintjes en nog veel meer wachten op je in onze speciale editie Amazing Discoveries.

Koop hier je tickets en kies je prijs voor onze speciale editie Amazing Discoveries!

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.