InScience Film Festival

InScience X Stevensloop: Speciaal programma

De Alfa Laval Stevensloop en wetenschapsfilmfestival InScience slaan de handen ineen met een hardloopprogramma op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart. Op vrijdagavond draait de film Kipchoge: The Last Milestone. Op zaterdagavond lopen de deelnemers aan de Stevens Stadscross dwars door de Amazing Discoveries Stage van InScience op de Mariënburg.

Korting

Alle hardlopers die meedoen aan de Stevens Stadscross en Alfa Laval Stevensloop krijgen vijf euro korting op het ticket voor de film. Kipchoge: The Last Milestone laat het verhaal zien van olympisch kampioen marathon Eliud Kipchoge, die een marathon wil lopen in minder dan twee uur. In deze spannende documentaire wordt Kipchoge gevolgd tijdens zijn voorbereidingen op deze bovenmenselijke prestatie en wordt uitgelegd hoe grensverleggende wetenschap hem hierbij helpt.

Na de vertoning gaan inspanningsfysioloog Thijs Eijsvogels (Radboudumc) en een topatleet in gesprek over de limieten van het menselijk lichaam.

Blikvanger

De Amazing Discoveries Stage van InScience is dit jaar één van de blikvangers op het parcours van de Stevens Stadscross. De stadscross gaat dwars door de binnenstad van Nijmegen en door verschillende bekende Nijmeegse gebouwen. Nieuw dit jaar is de passage door de speciale  dome van InScience. In deze grote koepeltent op de Mariënburg speelt een bijzondere korte film om de lopers een duwtje in de rug te geven. De stadscrossers gaan ook door een fraai verlichte Stevenskerk en door het Museum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei.

Onderzoek Radboudumc

Deelnemers aan de halve marathon van de Alfa Laval Stevensloop tussen de 40 en 69 jaar kunnen meedoen aan het onderzoek van het Radboudumc. De afdeling Fysiologie onderzoekt of signaalstoffen van het hart die vrijkomen tijdens inspanning gebruikt kunnen worden om hart- en vaatziekten vroegtijdig op te sporen. Met de resultaten kan de screening van sporters op hart- en vaatziekten verbeterd worden. Bovendien krijgen alle deelnemers aan het onderzoek een gratis kaartje voor een programma naar keuze van InScience. Meer informatie over het onderzoek en een aanmeldformulier is te vinden op: www.radboudumc.nl/TREAT

Inschrijven en tickets

Inschrijven voor de Stevens Stadscross en Alfa Laval Stevensloop is mogelijk via www.alfalavalstevensloop.nl. De ticketverkoop voor de film Kipchoge: The Last Milestone start op donderdag 2 maart, via www.insciencefestival.nl.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.