InScience Film Festival

InScience X Radboud Art & Science

Van 19 tot en met 21 oktober vindt Radboud Art & Science plaats, een gratis toegankelijk festival waarmee het honderdjarig bestaan van de Radboud Universiteit wordt gevierd. InScience werkte mee aan verschillende programma-onderdelen van dit festival, waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten.

Eind vorig jaar lanceerden we een open call, waarmee we filmmakers uitnodigden om aan de slag te gaan met beeldmateriaal over de geschiedenis van de universiteit. De resultaten zijn tijdens dit festival op verschillende manieren te zien.

The edge of all we know

Op donderdag 19 oktober wordt de film The edge of all we know vertoond, die eerder draaide tijdens InScience 2021. Deze fascinerende documentaire vertelt het verhaal achter een historische mijlpaal: de eerste foto ooit gemaakt van een zwart gat. Daarmee is deze film een eerbetoon aan de wetenschappers die de grenzen van wat we kunnen zien en wat we kunnen weten tot het onmogelijke verlegden.

Na deze filmvertoning is er een nagesprek met Peter Galison, regisseur van deze film en daarnaast natuurkundige en filosoof aan de Harvard universiteit. Rob van den Bergh, filmprogrammeur bij InScience, leidt dit gesprek.

Junior workshop

Ook organiseert InScience een junior workshop, waarmee we je uitdagen om zelf aan de slag te gaan met archiefbeelden van de Radboud Universiteit. Pak een iPad, scroll door de beelden en kies welke jij het vetste vindt. Voeg effecten toe, hussel de beelden door elkaar en zorg dat ze mooi passen bij de muziek. Ervaar hoe je een kunstzinnige film maakt met archiefbeelden.

Het Radboud Art & Science festival vindt plaats op 19, 20 en 21 oktober op de campus en is voor iedereen gratis toegankelijk. Meld je van tevoren wel even aan via www.ru.nl/artscience, daar is ook meer informatie te vinden.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.