InScience Film Festival

InScience x Innovate x Focus Filmtheater

InScience, Innovate en Focus Filmtheater slaan de handen ineen! In het kader van het Innovate festival (3, 4 en 5 oktober 2019, in Arnhem) presenteert InScience een voorstelling in Focus van de film Food Evolution (Scott Kennedy, 2016) met een zaalgesprek onder leiding van professor Michel Haring. De voorstelling vindt plaats op 4 oktober in Focus Filmtheater, Arnhem. De film start om 19:00, waarna om 20:35 Michel Haring in gesprek gaat met het publiek.

Food Evolution

Scott Kennedy | USA 2016 | 92 min | Engels gesproken, geen ondertiteling
Het debat rondom genetisch gemodificeerd voedsel is hardnekkig, polariserend en wordt gekenmerkt door angst, wantrouwen en verwarring. Neil deGrasse Tyson neemt je mee naar de Hawaiiaanse papajaplantages, langs de bananenboerderijen in Oeganda en de maïsvelden van Iowa. De documentaire analyseert voedsel gerelateerde uitdagingen die we wereldwijd tegenkomen, de kritieke rol die de wetenschap speelt bij het aanpakken ervan, en de publieke perceptie en misvattingen.

Michel Haring

Prof. dr. Michel Haring is hoogleraar Plantenfysiologie bij het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) aan de Universiteit van Amsterdam. Haring was te zien in de Zembla aflevering: de Monsanto methode, waarin hij de patenteerpraktijk van Monsanto bekritiseerde. Zijn huidige onderzoek richt zich op de signaaltransductie van planten, simpel gezegd hoe planten met elkaar en hun omgeving communiceren. De expertisegebieden van Haring zijn onder andere plantenfysiologie, geurstoffen, resistentie mechanismes, genetische modificatie en ecologische landbouw.

Tickets verkrijgbaar via www.focusarnhem.nl. Normaal ticket: 10,50 |  pashouders: 8,50 | studenten 8,00

Meer informatie is te vinden op de website van Innovate.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.