InScience Film Festival

InScience tipt: The Reason I Jump

De aangrijpende documentaire The Reason I Jump werd op de afgelopen editie van InScience maar liefst twee keer bekroond. Heb je die filmvertoning gemist? Grijp dan nu je kans om dit ontroerende portret over vijf autistische niet-sprekende jongeren nog te zien, in LUX.

 

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Naoki Higashida, dat hij op zijn dertiende schreef. Hij opende met dat boek een wereld die voorheen nog onbekend was: het leven, zoals dat wordt ervaren door een niet-sprekend autistisch kind. In deze documentaire wordt zijn verhaal aangevuld met portretten van vijf autistische jongeren. Dat levert een aangrijpende film op, die een feest is voor de zintuigen dankzij een scherp oog voor de rijkheid van details.

The Reason I Jump werd op de afgelopen editie van InScience twee keer gekroond tot beste film, zowel door de Student Jury als door het publiek – dat de film een gemiddelde score gaf van maar liefst 4,89 op 5 sterren. Deze meeslepende filmische verkenning dompelt het publiek onder in de verhalen van niet-sprekende autistische mensen en hun unieke zintuigelijke werelden, vol intensiteit, vreugde, en soms schaduwen en angst. De Student Jury vond de documentaire ”een intense en emotionele reis die laat zien wat ons diep menselijk en verbonden met elkaar maakt. The Reason I Jump laat zien hoe weinig we weten over autisme en dat we autistische mensen al heel lang verkeerd begrijpen.”

Deze film is nu te bekijken in LUX Nijmegen, en is ook te vinden op Picl.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.