InScience Film Festival

InScience tipt: The Centrifuge Brain Project

De korte documentaire The Centrifuge Brain Project werd in 2015 vertoond op ons festival. Heb je die vertoning gemist? Geen nood, want de film is nu op onze website te bekijken. Doe dat vooral, want het is een absolute aanrader.

Deze korte film biedt een fascinerende inkijk in het verbijsterende onderzoek van het Institute for Centrifugal Research, een zeer gerespecteerd instituut binnen de traditie van de speculatieve wetenschap. Onder het motto ‘zwaartekracht is een vergissing, wij werken hard om dit te corrigeren’, verricht het instituut baanbrekend onderzoek naar breinmanipulatie, prenatale simulaties en het effect van excessieve G-krachten op het menselijk lichaam.

Dr. Nick Laslowicz geeft in de documentaire tekst en uitleg bij grensverleggende onderzoeksprojecten als de Spheroton, het High Altitude Conveyance System en de Centriductor Schwingmaschine. Deze onderzoeken bevestigen wat het instituut al lang vermoedt, namelijk: voor zover wij weten is alles mogelijk. En als dat niet zo is, dan proberen we het verdomme toch. Hoe dat er precies uit ziet, bekijk je het best met eigen ogen.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.