InScience Film Festival

InScience tipt: Radboud Impact Festival

Van 16-20 mei vindt het Radboud Impact Festival plaats, met een breed programma rondom duurzaamheid. InScience vertoont hier Chasing Coral, gepresenteerd als adembenemende virtual reality experience.

 

Dat de klimaatcrisis desastreuze gevolgen heeft voor onze aarde, zal voor velen geen verrassing meer zijn. Een ramp die zich nu al zichtbaar aan het voltrekken is, is het verbleken van de koraalriffen in de oceanen. Maar liefst een derde van de grote koraalriffen is inmiddels afgestorven door de opwarming van de aarde.

De documentaire Chasing Coral brengt dit probleem onder de aandacht, door op een heldere manier uit te leggen waarom deze ecosystemen zo belangrijk zijn voor het leven in onze oceanen. De film is ook een imponerende reis onder water, vol prachtige beelden van majestueuze koraalriffen die volgens deskundigen al over vijftien jaar volledig verdwenen kunnen zijn.

De volledige documentaire werd in 2017 vertoond op ons festival, de virtual reality versie een jaar later. Deze laatste versie is nu weer te zien in Nijmegen. Daal af naar de wondere wereld van koraalriffen met deze adembenemende virtual reality experience, een onvergetelijke ervaring van zo’n zes minuten.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.