InScience Film Festival

InScience tipt: Ich bin dein mensch

Wat maakt een mens tot een mens? Het is een vraag die veelvuldig beantwoord wordt in de  charmante film Ich bin dein mensch, en toch blijft het sluitende antwoord ongrijpbaar. Deze heerlijke comedy draaide vorig jaar op InScience, en is nu te zien in LUX.

Vrije wil, liefde, existentiële tegenwind, eenzaamheid, kunstmatige intelligentie en synthetische seks: deze film is een frisse cocktail van vele thema’s. We zien hoe Alma, archeoloog en vrijgezel, als experiment drie weken lang de liefdesrobot Tom in huis neemt. Tom’s algoritme is zo geprogrammeerd dat hij steeds beter leert hoe hij je gelukkig maakt. Hij is, kort gezegd, de snelweg naar het perfecte geluk, als levenspartner die al je wensen vervult. Want wie wil dat nou niet? Toch?

De film lijkt glimlachend geschreven en weet steeds weer te verrassen, onder meer door een slim spelletje te spelen met de welbekende romkom-conventies en elegant te flirten met science-fiction, subtiele comedy en oprecht drama. Het is ook een film die oprecht weet te mijmeren over wat het betekent om een mens te zijn, een mens met het volledige palet aan ervaringen. Er worden grote vragen gesteld, maar door de lichtvoetige toon en het aangename tempo slaagt de film er in om zelf menselijk te blijven. 

Kijk deze film in LUX Nijmegen

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.