InScience Film Festival

InScience tipt: Fire of Love

Lava en allesverzengende liefde worden in deze film samengesmeed tot een explosieve film, die nog lang op je netvlies na zal smeulen. Dit eerbetoon aan de grenzeloze menselijke nieuwsgierigheid was een grote hit op Sundance, en is nu te bekijken in LUX.

Maak kennis met Maurice en Katia Krafft, twee Franse vulkanologen die net zo veel van elkaar houden als van de vulkanen die ze onderzoeken. Ze begonnen als amateurs, maar groeiden uit tot autoriteit op het gebied van de vulkanologie. Over een periode van 25 jaar verzamelden ze maar liefst tweehonderd uur aan adembenemend beeldmateriaal van actieve vulkanen, dat de basis vormt voor deze vurige documentaire.

Het duo durfde groots te dromen, waarbij hun liefde voor de wonderen der natuur steeds sterker bleek dan angst voor de destructieve kracht van gloeiende lava. Dat levert niet alleen een adembenemende natuurdocumentaire op, maar ook een tragisch liefdesverhaal dat een eerbetoon vormt aan menselijke nieuwsgierigheid en de onoverwinnelijke kracht van liefde.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.