InScience Film Festival

InScience tipt: Everything Everywhere All at Once

Everything everywhere all at once is een duizelingwekkende trip door vele dimensies. Is het science-fiction of een romantische comedy, een actiefilm of een familiedrama, of is het dat allemaal tegelijk? De film draait nu in LUX.

Centraal in de film staat Evelyn Wang. Ze droomt van een carrière als zangeres, maar is hopeloos verstrikt geraakt in haar eigen teleurstellende levenskeuzes. Haar wasserette draait niet goed, haar huwelijk staat op springen en het botert niet met haar eigen dochter. Daar komt nog een prangend probleem bij: haar bedrijf ligt onder de loep bij de belastingdienst, en dit conflict ziet er verre van rooskleurig uit.

Wang’s gevecht tegen de belastingdienst wordt al snel een strijd tegen al haar problemen, die zich  uit blijken te strekken over vele dimensies. De film ontwikkelt zich al snel tot een duizelingwekkende achtbaanrit door vele alternatieve levens, met indrukwekkend gechoreografeerde vechtscènes, talloze absurde situaties en een hoogst origineel gebruik van seksspeeltjes. De film zit vol humor en geestige vondsten, waaronder knipoogjes naar sci-fi klassiekers als 2001: A Space Oddyssey en The Matrix. Door het koortsige tempo is het niet altijd makkelijk om bij de les te blijven, maar probeer dat vooral wel: er is namelijk een hartverwarmende boodschap te vinden onder al het interdimensionaal gegoochel.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.