InScience Film Festival

InScience tipt: Descending the Mountain

De documentaire Descending the Mountain ging tijdens InScience 2021 in première. Mocht je de film toen gemist hebben, grijp dan nu je kans om deze indrukwekkende documentaire te zien: op 29 juni wordt de film vertoond op NPO 2, om 23:22 om precies te zijn.

Wat gebeurt er als je magic mushrooms (psilocibine) geeft aan ervaren Zen beoefenaars die nog nooit drugs hebben gebruikt? Wat gaat ons dat leren over de mystieke ervaring van eenheid met de natuur? Hoe verruimen psychedelische middelen ons bewustzijn? En hoe draagt dit bij aan diepe meditatie? Dat zijn enkele vragen die worden gesteld door deze documentaire, en op indrukwekkende wijze beantwoord.

In de film zien we hoe de twee werelden van neurowetenschapper Franz Vollenweider en zenmeester Vanja Palmers samenkomen, in een dubbelblind experiment. Ervaren mediteerders gaan onder hun toeziend oog op een geestverruimende ‘trip’ in een klooster in de Zwitserse bergen. Deze betoverende film laat ons zien wat de waarde kan zijn van psychedelica en mystieke ervaringen voor de wetenschap én ons menszijn.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.