InScience Film Festival

InScience supports locals!

Afgelopen jaar was natuurlijk een ontzettend gek jaar en nog steeds bevinden we ons middenin een pandemie. Het is belangrijker dan ooit om elkaar te steunen. Wij willen dit jaar dan ook niet alleen InScience promoten, maar ook de stad Nijmegen en al haar prachtige ondernemingen. Daarom willen wij een aantal ondernemingen in het zonnetje zetten!

Het project ‘Researched By’ is een samenwerking met verschillende ondernemingen in Nijmegen. Deze ondernemingen zijn zeker het bezoeken waard. Dus, ga eens langs en support your locals!

Wunderkammer

Als het weer kan, kun je hier terecht voor een lekkere lunch, een borreltje of een kopje koffie. In het rariteitenkabinet van Nijmegen kun je lekker ontspannen, want met een interieur als deze ben jij voor je het weet de hele dag weg aan het dromen. Neem een kijkje op de website!

De Plak

Beroemd is de Plak vanwege het kaasgehakt, geserveerd met overheerlijke handgesneden frites en veel groente. Vers, verantwoord en betaalbaar; daarom is het bij de Plak alle dagen gezellig druk. Omdat dat nu even niet gaat, biedt de Plak de mogelijkheid om maaltijden af te halen. Check de website voor meer info!

Arsenaal 1824

Midden in het bruisende centrum van Nijmegen vind je Arsenaal 1824, een horecabedrijf voor jong en oud dat bestaat uit een modern hip Grand Café en een sfeervol Restaurant. Geniet van de lekkerste gerechten uit de Franse, Mediterrane en Oosterse keuken, mooie wijnen en heerlijke speciaal bieren. Kijk eens op de website!

Flores

Eind jaren 50 zijn opa en oma Van der Donk begonnen met hun koffiehuis in ’t keetje aan de overkant. Dat is uitgegroeid naar een stijlvolle en smaakvolle bistro op Kelfkesbos! Bekijk nu hun overheelijke menukaart via de website.

Holt

Koffie, lunch, een borrel of gewoon even relaxen: Holt has it all. De ondernemers van de nieuwste aanwinst van Nijmegen voegen met hun ideeën en achtergrond iets unieks toe aan de prachtige locatie op de kruising van de Holtstraet en Lange Hezelstraat. Lees hier wat ze nog meer te bieden hebben!

First Things First

First Things First is een specialty coffee bar, gestart in april 2014. In een huiselijke en industriële sfeer komen ontspanning, werk muziek en vers eten samen. Ben je op zoek naar de lekkerste start van je dag? Dan is First Things First de place to be.

Waaghals

Om je LP-verslaving weer eens te voeden kun je terecht bij de Waaghals. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe aanwinsten, tweedehands aanbod en muzikale tips kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief ‘Waaghals blijft binnen’. Op de website kun je lezen hoe!

Dekker vd Vegt

Niet alleen voor de nieuwste best-sellers, maar ook tweedehands boeken, agenda’s, boekenleggers en meer kun je vinden bij Dekker vd Vegt. Ben je benieuwd of ze jouw favoriete boek in huis hebben? Neem een kijkje op de website!

MuZIEum

Het lijkt zo vanzelfsprekend: even je favoriete trui uit de kast pakken, de lekkerste pot pindakaas scoren in de supermarkt of op vakantie gaan in een nieuw land. Hoe doe je dat als je niet kunt zien? Dit ervaar je zelf in de donkerbeleving van het muZIEum. Nu de musea weer open mogen staan de gidsen van muZIEum te popelen om rondleidingen te kunnen geven. Ga naar de website en reserveer een plekje!

Roelants

Lees en vind je boek bij Roelants, onafhankelijke literair-academische boekhandel in Nijmegen sinds 1970. Moderne en klassieke literatuur, moderne en klassieke filosofie, tentoonstellingscatalogi moderne kunst, fotoboeken, geschiedenis, design, maar ook klassieke én jazz-cd’s, muziek- en film-dvd’s: je vindt het allemaal bij Roelants!

Fabrics and more

Fabrics & More brast nieuw leven in de iconische kledingstukken uit de jaren 60 tot 90. Zowel in Nijmegen als Arnhem beschikken ze tot maar liefst 300 vierkante meter aan geschiedenis in de vorm van vintage kleding. Koop je vintage per kilo in de winkel of neem een kijkje op de webshop!

Señor Hernandez

Bij Señor Hernandez kun je je tijd nemen, want met minimaal 20.000 items op voorraad zit er voor iedereen wel wat tussen! Dit betreft een zeer rijk gevulde sectie met nieuwe stripboeken, comics en manga. Voor de muziekliefhebbers is er zelfs een selectie LP-s aanwezig. Bekijk de website voor het laatste nieuws!

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.