InScience Film Festival

InScience presents Mind My Mind

In samenwerking met LUX Nijmegen vertonen we op woensdag 22 april de film Mind My Mind, van onze eigen Nijmeegse regisseur Floor Adams.

Mind My Mind won inmiddels meerdere prijzen en stond op de shortlist voor de Oscars in de categorie Korte Animatiefilm. Een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een kort nagesprek aansluitend van de vertoning spreekt Karin van den Bosch, een onderzoeker die zelf in het autistische spectrum valt, over het autistische perspectief  in de academische wereld.

De film gaat over Chris, een autistische jongeman met een obsessie voor modelvliegtuigen. In zijn hoofd zit Hans, die zijn hersenen aanstuurt om Chris zo goed mogelijk door de dag te helpen. Als Chris de zoöloog Gwen ontmoet komt Hans voor een nieuwe uitdaging te staan: hoe combineer je autisme met liefde?

Het autistische brein is een belangrijke bron van studie voor psychologen en neurologen, maar autisten zelf voelen zich niet altijd begrepen door deze wetenschappers. Karin van den Bosch, een onderzoeker die zelf in het autistische spectrum valt, probeert het autistische perspectief duidelijker te laten klinken in de academische wereld. Van den Bosch werkt als freelance onderzoeker, tekstschrijver en projectmedewerker. Ze was initiatiefnemer en projectleider van de ‘Onderzoeksagenda Autisme‘ en als onderzoeker betrokken bij het project ‘Kennisagenda Autisme’ vanuit de Academische Werkplaats Autisme.

Agenda:
Film ➤ 20:00
Platform ➤ Picl (Na betaling, de film 48 uur te bekijken)
Kosten ➤ € 4,99
—————————-
Korte pauze ➤ 20:30
—————————-
Nagesprek met Karin van den Bosch ➤ 20:40
Live stream Platform ➤ Youtube
Kosten ➤ gratis

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.