InScience Film Festival

InScience op European Science in the City festival

Liefhebbers van wetenschap kunnen de komende dagen hun hart ophalen in Leiden, waar vandaag het Science in the City Festival start. InScience vertoont hier een aantal korte films uit ons rijke programma, in de tijdelijke bioscoop Bios in de Box op het Pieterskerkplein. Het festival duurt tot en met zondag 17 juli, de toegang is gratis.

 

 

Dit jaar is Leiden de gastheer van het EuroScience Open Forum, het grootste multidisciplinaire wetenschapscongres van Europa. Om dit te vieren is er een feestelijk programma georganiseerd rondom dit congres, onder de naam Science in the City Festival. Dat betekent vier dagen lang een bijzonder programma rondom wetenschap. Zo kun je de NANO Supermarket bezoeken, vol producten die de komende jaren op de markt kunnen komen zoals interactieve muurverf en medicinale chocolade. Ook vind je hier het Museum van Carcheologie, een rariteitenkabinet waar de levenscyclus van de auto centraal staat.

Ook zijn hier non-stop talloze films te bekijken uit alle hoeken van de wetenschap, in Bios in de Box. InScience vertoont hier enkele parels uit ons rijke programma aan wetenschapsfilms, die een intrigerende blik bieden op uiteenlopende thema’s als tijdreizen, radioactieve straling en massavernietigingswapens. Zo vertonen we onder meer de komische short Einstein-Rosen, over twee broers die de kracht van een wormgat ontdekken. In Physics and Caffeine worden natuurkundige sleutelbegrippen op een toegankelijke manier uitgelegd, aan de hand van een doodgewoon kopje koffie. 

Al nieuwsgierig? Kijk dan hier welke films er nog meer te zien zijn, en klik hier voor het volledige festivalprogramma.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.