InScience Film Festival

InScience & LUX presenteren: I Am Greta

I Am Greta van Nathan Grossman is een zeer persoonlijke en intieme documentaire over de Zweedse activist Greta Thunberg, gemaakt in cinéma vérité stijl waarin hij haar met instemming van haar ouders van zeer nabij volgt tijdens ontmoetingen met wereldleiders, protestbijeenkomsten en thuis bij haar familie. Na de film gaan we in gesprek met een activist en wetenschapper. De vertoning vindt op 20 oktober plaats in LUX Nijmegen.

20 oktober: I Am Greta

Een nogal serieus uitziende 15-jarige scholier zit elke dag, moederziel alleen en tegen de wens in van haar ouders, voor het Zweedse parlement. Ze staakt van school om de klimaatcrisis op de agenda van de politiek te krijgen. Zonder enig succes. Maar in de loop van deze weken sluiten andere leerlingen zich bij haar aan en worden haar video’s meer en meer gedeeld.

Met het groeien van haar actie, bloeit ze op en terwijl de wereld om haar heen ontploft en haar ouders soms staan te stuiteren van de zenuwen lijkt zij juist te ontspannen. Koppig, eigenwijs en intelligent als ze is, hebben haar ouders bijna geen vat op haar. Ze weet hoe ze het wil en ze wil het zelf doen.

Je stem laten horen

Na afloop van de film gaan we in gesprek met een jonge klimaatactivist en een wetenschapper over het laten horen van je stem in het klimaatdebat.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.