InScience Film Festival

InScience Junior programma

Of je nu veel of weinig van wetenschap weet, het junior programma van InScience heeft voor iedereen wel wat in huis. Zo kun je nu stemmen op je favoriete onderzoek en aansluiten bij de bespreking van Borealis: het allerspannendste boek over klimaatverandering! Daarnaast is de Klokhuis aflevering ‘Hersenen in je buik?’ van de winnaar van de vierde Klokhuis Wetenschapsprijs te zien. Ben jij er ook bij?

Klokhuis Wetenschapsprijs 2020

Het onderzoek ‘Hersenen in je buik?‘ was de winnaar van de vierde Klokhuis Wetenschapsprijs. Het winnende project is van arts-onderzoeker Veerle Melotte (Maastricht UMC+). Kom erachter hoe het zit met die hersenen in je buik en hoe je hier goed voor kunt zorgen. Op zondag 15 november 2020 wordt de Klokhuis aflevering vertoond. Janouk Kelderman en Veerle Melotte vertellen je alles over het maken van een Klokhuisaflevering en je komt erachter wie de Klokhuis Wetenschapsprijs van dit jaar wint!

Wil je weten wie de genomineerden zijn van de Klokhuis Wetenschapsprijs 2020?

Junior Big Idea: Marloes Morshuis

Maak kennis met Marloes Morshuis, de schrijfster van het boek Borealis: een super spannend boek over klimaatverandering. Tijdens deze Junior Big Idea, het kindercollege dat samen met bibliotheek Gelderland Zuid georganiseerd wordt, vertelt ze hoe het is om een boek te schrijven over dit belangrijke onderwerp. Wat voor onderzoek heeft ze gedaan? Waarom wilde ze een spannend boek schrijven over klimaatverandering? Tijdens dit kindercollege beantwoord ze deze vragen en meer!

Wil je erbij zijn? Deelname is gratis, maar vergeet niet te reserveren!

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.