InScience Film Festival

InScience gaat On Tour door heel Nederland

Dit jaar vindt InScience plaats door héél Nederland. Want InScience gaat On Tour! Naast de hoofdlocatie Nijmegen organiseren we verschillende ‘best of’-edities in andere steden. Deze steden zijn Amsterdam, Breda, Eindhoven, Enschede, Tilburg, Rotterdam en Wageningen. De programma’s in deze steden laten de beste films van het InScience programma zien met aanvullende nagesprekken en worden georganiseerd in samenwerking met universiteiten, hogescholen en lokale bioscopen. Zo is InScience altijd bij jou in de buurt!

InScience On Tour 2021

In 2018 werd de eerste ‘best of’-editie georganiseerd in Maastricht. In 2019 kwamen daar edities in Rotterdam en Enschede bij. Inmiddels is de tour door Nederland uitgebreid en gaan we langs zeven steden! Dit jaar verwelkomen we ook een nieuwe stad in onze tour: Breda. “We zijn ontzettend blij dat we het mooiste van ons programma in samenwerking met zoveel partners door het hele land kunnen vertonen,” aldus festivaldirecteur Daisy van de Zande. 

Elke stad organiseert een aantal eigen vertoningen, met films uit het festivalprogramma, waardoor de nationale tour van InScience met meerdere voorstellingen wordt uitgebreid. InScience On Tour vindt plaats tussen 15 november en 12 december. Binnenkort volgt meer informatie over de exacte data, tijden en films.

Samenwerkende partners 

  • Amsterdam – Kriterion en SPUI25 
  • Breda – Chassé Cinema
  • Eindhoven – Natlab en Studium Generale Eindhoven 
  • Enschede – Concordia, Studium Generale Universiteit Twente en Studium Generale Saxion
  • Tilburg Cinecitta en Studium Generale Tilburg 
  • Rotterdam – LantarenVenster en Studium Generale Erasmus
  • Wageningen – Heerenstraat Theater en Wageningen University & Research

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.