InScience Film Festival

InScience filmcursus: 27 oktober en 3 november

Tijdens het festival verdiepen we ons in de wetenschap, maar tijdens de InScience filmcursus verdiepen we ons in film! De cursus bestaat uit twee avonden met een lezing van filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch, en natuurlijk genoeg ruimte voor al je vragen. Op dinsdag 27 oktober vindt de cursus plaats in LUX, op dinsdag 3 november wordt de cursus online gegeven.  

Wetenschapsfilms als genre – live

  • Di 27 okt | 20:45 -22:15 | LUX 3

Film en wetenschap zijn niet los van elkaar te zien. Wetenschap stond aan de basis van het medium film en speelt ook anno 2020 nog altijd een belangrijke rol. Wetenschap loopt ook inhoudelijk als een rode draad door de filmgeschiedenis. Wetenschappelijke thema’s, met in het verlengde daarvan sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen, worden gespiegeld in films, vormen een dankbare inspiratiebron en voor filmmakers een interessant speelveld voor meer speculatieve vormen van wetenschap. Films wierpen en werpen een blik op de toekomst, maar in hoeverre stroken die met de werkelijkheid en hoe passen ze in het tijdsbeeld van het moment waarop de film werd gemaakt? Filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch bekijkt wetenschap in film en zoomt in op de wisselwerking tussen film, wetenschap en samenleving.

Wetenschap(ers) in film – online

  • Di 3 nov | 20:00-21:00 | online lezing via Skype

Wetenschap loopt als een rode draad door de filmgeschiedenis en vormt een dankbare bron van inspiratie voor filmmakers. De weergave van wetenschap, maar ook van wetenschappers varieert van goed onderbouwde, serieuze pogingen om te komen tot een verantwoorde afspiegeling van wetenschap tot absurde, hilarische en totaal ontspoorde wetenschappers en wetenschappelijke experimenten. Filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch neemt, met talloze voorbeelden uit films, wetenschap en wetenschappers in de film op de korrel.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.